brug over water van wijhe naar amsterdam

Op het terrein van Jansen Venneboer in Wijhe wordt maandag 20 april vanaf 07.00 uur een bijzonder transport voorbereid. Rond de klok van 09.00 uur wordt er namelijk een gigantische brug (Rode Brug Utrecht) voor conservering vanaf de loswal in Wijhe over het water getransporteerd naar Amsterdam.

In samenwerking met aannemersbedrijf Ippel gaat Jansen Venneboer de vervanging van de Rode Brug in Utrecht realiseren. De Rode Brug wordt in juni door het bedrijf uit Wijhe in Utrecht gemonteerd. De Rode Brug vormt een schakel in de reeks ophaalbruggen over de Vecht tussen Muiden en Utrecht. In deze reeks is de Rode Brug vanuit Utrecht gezien de eerste ophaalbrug en tevens de enige over het Utrechtse deel van de Vecht.

De oude brug is in de jaren ‘50 gebouwd en nadert het einde van haar levensduur. Waar het bij de oude brug recht-toe-recht-aan is, voorziet het nieuwe ontwerp in ronde en gekromde vormen. Opdrachtgever is de gemeente Utrecht. De aanneemsom bedraagt 1,7 miljoen euro. Het gewicht van de balans is 110 ton, het val is 40 ton en de hameipoort is 10 ton. De lengte van het val is 10,4 meter en de breedte is 13 meter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.