boogie woogie terug met de jsbw band

De band speelt echte boogie woogie muziek (swingende dansmuziek uit de jaren dertig, veertig en vijftig in Amerika). Bandleider Jeroen Sweers is woonachtig op de Eikelhof in Olst.

De Jeroen Sweers Boogie Woogie Band wil deze muziek, die in de jaren zestig en zeventig heel groot was in ons land dankzij pianisten als Jaap Dekker en Rob Hoeke, toegankelijk maken voor een wat jonger publiek. De DVD is opgenomen in theater de Kofferbak in Kampen. Kosten noch moeite is gespaard om er iets heel bijzonders van te maken. Op de DVD is een optreden van de band te zien. De dansers en danseressen van de Savoy Dancegroep laten in de authentieke kledij uit de jaren dertig, veertig, vijftig zien hoe de ‘boogie woogie’ werd gedanst. Deze dansgroep is ook in Zwolle van de partij.

De Jeroen Sweers Boogie Woogie Band bestaat uit Jeroen Sweers op zang en piano, Dirk Schreuders op contrabas, Rutger Hoorn op drums en Arnoud de Graaff op saxofoon. Naast boogie woogie worden er ook uitstapjes gemaakt naar blues, klassiek, jazz, reggae en rock ’n roll. De band is onlangs uitgebreid met drie achtergrondzangeressen, de Boogini Sisters, te weten Anna Popma, Esther Groenenberg en Anna Hoekstra. Voor meer info kun je een kijkje nemen op staging2.jsbwband.com. Daar kun je ook alvast een voorproefje zien van de nieuwe DVD. De presentatie begint om 16.00 uur. De zaal is geopend vanaf 15.00 uur. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar via staging2.hedon-zwolle.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.