Home / archiefcentraal / blije gezichten bij voorjaarstocht heikera

blije gezichten bij voorjaarstocht heikera

Het was schitterend weer, met nauwelijks wind. En er was veel lof voor de organisatie, voor de route en de manier waarop deze met pijlen was aangegeven.

De 330 deelnemers van de 30 kilometer lieten de Lemelerberg letterlijk links liggen. Zij maakten kennis met een prachtig afwisselend landschap: Bos, weideland en water. Het terras bij Eetcafé Dalmshoeve was overvol. De tocht voerde verder onder meer langs de Stoevinghe, Heidepark, Strenkhaar terug naar Heino. De 216 deelnemers van de 60 kilometer fietsten dezelfde route, maar werden vanaf Dalmsholte afgeleid naar een route langs de Regge richting Ommen. Na Het Laar in Ommen hadden zij hun stop op camping De Besthmenerberg. Via de bossen van de Sahara en het golvende landschap Archem volgden de Lemelerberg en Lemelerveld.

Tot slot kozen 91 sportieve rijders voor de langste afstand. Een rit over 100 kilometer, die na Ommen via de bossen van Junne, het Vechtdal en Beerze naar Beerzerveld voerde. Vooral de klinkerwegen in het veengebied van Sibculo waren door hun lengte en toestand na afloop het gesprek. “Had toch iets van Parijs-Roubaix.” Na de stop in Sibculo ging het via Daarle en de Lemelerberg terug. Reacties van deelnemers: “Zo’n tocht met zulk weer door zo’n natuur, beter kan niet!” en “Ik kom helemaal met mijn fiets op de trein uit Leeuwarden om een tocht door Salland te fietsen. Wat mooi!”

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.