bevrijdingsfestival in zwolle wordt nog groter

Met 5 mei (geen feestdag) op komst, maakt de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel zich klaar voor de opbouw van één van de grootste bevrijdingsfestivals van Nederland. Het festival in Zwolle, op Park de Wezenlanden achter het provinciehuis, wordt met het jaar omvangrijker en daarom zijn er dit jaar bepaalde veranderingen doorgevoerd om alles soepel te laten verlopen. Zo zal je dit jaar bijvoorbeeld moeten betalen voor bezoek aan de sanitaire voorzieningen.

Eén van de belangrijkste wijzigingen is de komst van een betaalsysteem met munten. Zwolle heeft voor een systeem met breekbare munten gekozen die, door cash of met pin te betalen, uit automaten kunnen worden gehaald. Ook kunnen munten contant betaald worden aan bemande kassa’s. Munten kosten 2,10 euro per munt en kunnen tot middernacht worden ingewisseld bij de kassa bij het provinciehuis. Voor toiletbezoek betaal je één munt. Hiervoor krijg je een polsbandje waarmee je de hele dag gebruik kan maken van alle sanitaire voorzieningen op het terrein.

Ook het horeca-systeem wordt op de schop genomen. In plaats van de lange rechte bars is dit jaar gekozen voor zeshoekige bars. Hieraan kan dit jaar voor het eerst ook cola light worden besteld. Bekers worden weer ingenomen bij de innamepunten waarbij geldt dat tien bekers goed zijn voor één muntje. Er zal dit jaar extra streng worden gecontroleerd op het gebruik van alcohol door jeugd onder de 16 jaar.

Om de publieksstromen minder druk en overzichtelijker te maken, is toegang tot het terrein mogelijk vanaf zes toegangspoorten. Deze zijn te vinden bij het Kerkbrugje, de Rechtbank, de Hanekamp, de Grasdorpstraat, naast het Free2Dance-podium en vanaf het Almelose Kanaal/Wipstrik. Ook is er veel aandacht besteed aan de wandelroutes voor het publiek. Om oponthoud te voorkomen is het verboden om stil te staan op de trap van het provinciehuis. Het Free2Dance-terrein is toegankelijk via twee loopbruggen aan weerszijden van het podium.

Het festival groeit ieder jaar qua bezoekersaantallen en omdat iedereen een plekje moet hebben, wordt het festivalterrein in zijn geheel uitgebreid door ook de Wethouder Alferinkweg erbij te trekken. Mocht het hoofdveld toch te vol raken, dan worden de bezoekers uitgebreid geïnformeerd naar de alternatieven, zoals andere areas en podia. Er is een aantal extra treinen ingezet op een aantal trajecten, maar de organisatie wijst bezoekers op hun eigen verantwoordelijkheid om op tijd een trein of bus naar huis terug te nemen. Raadpleeg deze website voor informatie en de actuele treintijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.