Home / archiefcentraal / bekijk vorderingen nachtwacht op klompen

bekijk vorderingen nachtwacht op klompen

Dijkman Klompenatelier in Luttenberg opent op Tweede Paasdag, 13 april, de deuren. Alle bezoekers kunnen dan met eigen ogen de vorderingen van Rembrandts Nachtwacht op klompen aanschouwen.

Klompenmaker Martin Dijkman is op dit moment, samen met vele vrijwilligers, bezig met een klompenmozaïek van het beroemde schilderij De Nachtwacht. Hiervoor worden dertigduizend mini-klompjes beschilderd. Het mozaïek wordt uitgevoerd op ware grootte en meet inclusief lijst 4 bij 5,80 meter. De constructie is demontabel en bestaat uit vijftien losse panelen, zodat ‘De Nachtwacht op klompen’ gemakkelijk over de wereld kan reizen.

Enkele vrijwilligers zullen Tweede Paasdag vertellen over de werkzaamheden omtrent De Nachtwacht. Martin en zijn vader Bernard verzorgen demonstraties ambachtelijk klompen maken. Voor de kinderen ligt er een kleine verrassing klaar. Verder kun je natuurlijk het aanbod van Dijkman Klompenatelier bekijken: Van ‘gewone’ draagklompen tot speelgoed en allerhande souvenirs. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Dijkman Klompenatelier is te vinden aan de Lemelerweg 22 in Luttenberg. Zie voor meer info: www.klompen.nl.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.