Home / archiefcentraal / applaus zonder prijzen voor orkest st caecilia

applaus zonder prijzen voor orkest st caecilia

Een ovationeel applaus viel het orkest van St. Caecilia ten deel, maar de Raalter muzikanten keerden zaterdag niet met een prijs terug van het Spikerfestival in Ureterp. Als vijftiende en laatste deelnemer mocht het orkest een muzikale show van twintig minuten opvoeren en daarmee was zij de zogenaamde kers op de slagroom, maar eigenlijk ook een vreemde eend in de bijt.

Dat behoeft enige uitleg: “We hebben erg veel waardering voor jullie entertainmentconcert. Zeer geslaagd”, aldus het juryrapport. “De fanfare eens thematisch anders. Voor een dergelijk festival een fantastisch galaconcert, maar eigenlijk niet onder te brengen in een van de voor vandaag geldende deelnemersniveaus.”

Het werd de jury zaterdag op een prettige manier lastig gemaakt, want het mocht appels met peren vergelijken. Het blijkt namelijk dat de blaasmuziek in de noordelijke provincies nog enorm leeft onder de jeugd, in tegenstelling tot hier. De prijzen gingen dan ook naar jeugdige blaasorkesten, die in groten getale aanwezig waren. St. Caecilia, niet het jongste orkest meer, kon dan ook goed leven met het ‘mislopen’ van de prijzen.

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.