anneke blom wil de brownie groot maken

Zelf houdt ze niet eens zo van ‘brownies’. Maar dat heeft Anneke Blom er niet van weerhouden om haar eigen ‘browniebakkerij’ Ansie’s Brownie Story te beginnen. Aanvankelijk in Zwolle, maar sinds kort woont ze samen met haar man Mark in een oud winkelpand aan de Wethouder GJ Kuiperstraat 1 in Olst. Ze hoopt de brownie, een vooral in Amerika erg populaire kruising tussen een toffee en cake, ook in Olst en omgeving populair te maken. “En dat terwijl ik zelf meer van taart houd. Ik laat mijn man altijd gewoon proeven!”

Anneke (25) is opgegroeid in het Brabantse plaatsje Genderen. “Ik heb altijd graag in de keuken gestaan”, vertelt ze. “Dat heb ik van mijn moeder. Die was ook altijd bezig met eigen koekjes of taart. Voor mijn verjaardag heb ik ooit een keer een heel mooi chocoladereceptenboek gekregen. Daarin stond ook het recept voor brownies. Die heb ik een keertje gemaakt. Mijn vrienden waren heel enthousiast. En daarna werd het mijn handelsmerk om bij verjaardagsfeestjes altijd brownies mee te nemen. Hoewel ik zelf helemaal niet zo van chocolade houd, vind ik het namelijk wel erg leuk om ermee aan de slag te gaan!”

Indertijd was ze al voor haar studie ‘Journalistiek’ naar Zwolle verhuisd. Daar woonde ze samen met haar vriend (nu haar man) in een klein appartement. “Tijdens mijn stage bij een tweetal tv-programma’s kwam ik er achter dat de tv-journalistiek toch niks voor mij was. Er werd me veel te veel op de emotie gespeeld. Zorg maar dat je mensen aan het huilen krijgt… Niks voor mij.” Al denkende over haar toekomst kreeg ze het plan om van haar (brownie)hobby haar beroep te maken. Ze had al een klein klantenbestand en begon dat verder uit te bouwen. Maar de keuken bij haar woonruimte in Zwolle bleek na een tijdje gewoonweg te klein te zijn voor al het bakwerk. “Daarom zijn we gaan zoeken en na flink wat omwegen zijn we in Olst beland. Toen we deze ruimte zagen, waren we meteen verkocht.”

Naast woonruimte biedt het pand ook mogelijkheden voor een grote keuken en een winkel. “Maar we doen het rustig aan. Ik ben niet van plan om me hiervoor in de schulden te steken. Ik ga de winkel pas inrichten als daar voldoende geld voor is. Ik zet in op eind dit jaar!” Anneke richt zich op de consument, maar ook op bedrijven, restaurants en theehuizen. “Ik ben hier al langs geweest bij veel bedrijven om de brownie te introduceren. Ik ben eigenlijk de eerste in Nederland die zich specifiek op brownies richt. Als je ‘brownie’ googlet, dan kom je bij mij uit. Daarnaast maak ik ook brownietaarten. Dat heeft me ook al flink wat klandizie opgeleverd!” Ansie’s Brownie Story is te vinden aan de Wethouder GJ Kuiperstraat 1 in Olst: 06-16154576. Meer info op: staging2.browniestory.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.