acht actiepunten voor lierderholthuis

De gemeente Raalte en PB Lierderholthuis hebben afgelopen dinsdag het eerste rapport betreffende het Dorpsplanplus ondertekend. Daarmee hebben de twee partijen vastgelegd samen op te trekken in de mogelijke verwezenlijking de dorpsagenda. Deze agenda bestaat uit acht actiepunten die als doel hebben om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. De dorpsagenda is opgesteld aan de hand van de resultaten van een klein onderzoek onder de bevolking van Lierderholthuis.

De dorpsagenda voor Lierderholthuis bestaat uit de uitvoer van een haalbaarheidsonderzoek naar een multifunctionele accommodatie voor het dorp; uitbreiding van de activiteiten voor kinderen; koppeling van de wensen op het gebied van sportvoorzieningen aan de multifunctionele accommodatie; een versnelde realisatie van starterswoningen; uitbreiding van de activiteiten voor de jeugd van 12 tot 16 jaar; realisatie van een alternatief voetpad bij Lierderholthuis Noord; onderzoek naar de mogelijkheden voor de realisatie van een omnivereniging en onderzoek naar de mogelijkheden voor een wandelommetje.

Daarnaast heeft PB Lierderholthuis 10.000 euro ontvangen om naar eigen inzicht in te zetten bij de realisatie van deze agendapunten. Walter Liebregts, de voorzitter van PB Lierderholthuis vertelt: “Dit geld zullen we waarschijnlijk voorlopig grotendeels in de zak houden. Want veel van de actiepunten hangen samen met de mogelijke realisatie van het multifunctioneel centrum. We kunnen nu wel een bedrag uittrekken voor een extra goal op het trapveldje, maar als blijkt dat we nou net op die plek de multifunctionele accommodatie gaan neerzetten, is dat natuurlijk zonde van het geld. We hopen over een half jaar meer duidelijkheid te hebben over de haalbaarheid van het multifunctioneel centrum. Maar de dorpsagenda bevat ook de vraag naar meer jeugdactiviteiten. Dat traject zullen we samen met Landstede ingaan. Mogelijk dat we daar een deel van het bedrag voor gebruiken.”

Met het opstellen van een zogenaamd Dorpsplanplus moet meer duidelijkheid komen over de wensen en behoeften van de verschillende dorpen. Lierderholthuis en Nieuw Heeten zijn de eerste dorpen in de gemeente Raalte die meedoen aan het project. “Voor ons was de reden om mee te doen eigenlijk heel simpel”, vertelt Liebregts. “We zijn al vier jaar bezig met de plannen voor een multifunctionele accommodatie. Meedoen aan het Dorpsplanplus levert extra mogelijkheden voor subsidies op. Het voelde voor ons aanvankelijk als een noodzaak. Maar al doende is gebleken dat het een waardevol project is. Het onderzoek heeft behoeftes en wensen blootgelegd waarvan wij niet op de hoogte waren.” Het project in Lierderholthuis duurt nog vier jaar. De gemeente, de provincie en diverse andere instanties zullen gedurende die periode gezamenlijk optrekken in de verwezenlijking van zoveel mogelijk agendapunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.