1400 euro voor kwf na salland dhuzes

Fietsgroep de Plataan kijkt tevreden terug op Salland d’HuZes van afgelopen zondag, een fietstocht door het Sallandse landschap. Het evenement bracht in totaal liefst 1.400 euro op voor het goede doel, namelijk KWF Kankerbestrijding. Salland d’HuZes is in het leven geroepen om een bijzonder initiatief van Heinoër Dick Middag te ondersteunen. Hij zal op donderdag 4 juni – samen met Jaap Stam, Irna Jansen en Johan Endeman, de Alpe d’Huez in de Franse Alpen negen keer beklimmen. Een sponsortocht waarbij opgeven geen optie is.

Op 4 juni 2009 is het ruim een jaar geleden dat Dick Middag met zijn vrouw het ziekenhuis verliet nadat de diagnose borstkanker was gesteld. Een lang jaar vol met onderzoeken, chemo’s, een borstamputatie, controles en spanning volgde. Een heftig jaar vol emoties binnen een gezien met twee jonge kinderen. Sport bleek voor Dick Middag een geweldige uitlaatklep en steun. Daarom schreef Middag zich in voor de sponsortocht in de Franse Alpen, waarbij hij zich ten doel had gesteld om minimaal 10.000 euro mee te nemen. Dankzij vele sponsoren en initiatieven als Salland d’Huzes staat de teller nu al op 10.025 euro.

Liefst 120 deelnemers stonden zondagochtend al vroeg aan de start voor zes rondjes van 14,1 kilometer. De goed bepijlde tocht, uitgezet door FTC Heikera, leidde de deelnemers ook zes keer over de Lemelerberg. En hoewel het niet de bedoeling was om er een wedstrijd van te maken, waren de omstandigheden er naar om het op een echte koers te laten lijken. Wat wil je ook met ware (voormalig) topsporters als Erben Wennemars en Jaap Stam onder de deelnemers. Onder een stralend zonnetje werd er, met name bergop, fors op de pedalen gestampt.

Toen de eerste deelnemers, er werd gereden in zes groepen van twintig renners, rond 13.00 uur de finish passeerden, kwamen daar direct de complimenten aan de organisatie. De tocht was net even anders dan andere tochten en zeker de moeite waar om in de toekomst een vervolg te geven. Salland d’HuZes was zondag een evenement met een zeer goede sfeer, waarbij ongekende krachten naar boven kwamen om de strijdkreet ‘opgeven is geen optie’ te kunnen bewerkstelligen. Een prima evenement op een voortreffelijke dag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.