Home / archiefcentraal / waardering voor toneelspelende senioren

waardering voor toneelspelende senioren

Negen spelers in de gemiddelde leeftijd rond de zeventig jaar en ouder hebben bewezen dat senioren nog best in staat zijn met veel verve en inzet een toneelstuk voor het voetlicht te brengen. De toneelgroep van Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld (SWOL) zorgde woensdagmiddag bij de première van ‘Humor en old iezer’ al voor een goedgevulde Zaal Reimink, vrijdag was het publiek wederom massaal komen opdagen. En natuurlijk kreeg SWOL de handen op elkaar!

Het komische stuk, in het Sallands dialect geschreven door Bart Veenstra, speelde zich af in de onlangs betrokken bungalow van een handelaar in oud ijzer en zijn vrouw, rolvast en goed gebracht door Henk Grootenhuis en Mies Boerkamp. Zij bleken daar in een intellectuele buurt terecht te zijn gekomen waar hun oude leef- en werkgewoonte niet op prijs werden gesteld. Maar schoonvader Geert, meesterlijk vertolkt door Wim Baarslag, hield daar het been stijf tegen alle denkbare aanpassingen.

Een gemeenteambtenaar, knap vertolkt door Marie Veltjen, een doctorandus (Rudie Plender) en zoon (Gerrit Jan Manenschijn) wisten met goed tegenspel beweging in de situatie te krijgen. De SRV-man (Anton Ogink) en ook buurvrouw Willy (Gerda Vlietstra) probeerden vader Geert te bespelen. Dat leidde tot komische taferelen waarop aanvankelijk de dokter (Riky Zwakenberg) geen grip had. In de slotfase kwam uiteindelijk de ontknoping van het verhaal fraai in beeld, goed gespeeld en voor een schitterend decor. Al met al een geslaagde grime met een fraaie entourage die Zaal Reimink voor dergelijke optredens te bieden heeft.

Lees ook

Bijplaatsen korhoenders op de Sallandse Heuvelrug gaat door

ZWOLLE – In totaal gaat het 300.000 euro kosten: Staatsbosbeheer mag de komende vijf jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.