twee nieuwe blikvangers in raalte geplaatst

In Raalte zijn woensdag twee nieuwe blikvangers geplaatst. Wethouder Ben Haarman en drie passerende leerlingen van het Carmel College Salland hebben de nieuwe blikvanger aan de Burgemeester Kerssemakersstraat in gebruik genomen. De andere blikvanger staat op de hoek Almelosestraat-Wechelerweg en voorziet daar twee fietspaden tegelijk.

De blikvangers zijn geplaatst in het kader van de week van Nederland Schoon en is één van de vele acties die gemeente gepland heeft. In totaal staan er nu vijf blikvangers in de gemeente Raalte, waarmee de meeste schoolroutes zijn voorzien. Met het plaatsen van de blikvangers wil de gemeente fietsers, en met name scholieren, de mogelijkheid bieden om het afval wat onderweg ontstaat op een goede manier weg te gooien.

Op veel van de schoolroutes ligt ondanks de blikvangers toch nog veel zwerfafval in de bermen langs fietspaden. Haarman: “Het is toch een kleine moeite om dit afval in de blikvangers te gooien. Doen mensen dit niet, dan riskeren ze een bekeuring van 90 euro. Scholieren onder de 16 jaar kunnen eventueel een taakstraf van drie uur krijgen voor een overtreding.”

In samenwerking met de scholen en plaatselijke ondernemers gaat de gemeente de scholieren informeren over dit probleem en laat zo weten dat het niet normaal is en niet geaccepteerd wordt om je afval van je af te gooien. Samen met de politie wordt gewerkt aan preventie en handhaving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.