trabantjes trekken veel bekijks in heino

De clubdag van Trabantclub Nederland was zondag een grote happening in Heino. Op het plaatselijke Marktplein stonden vanaf 11.00 uur zo’n twintig Trabantjes opgesteld. Het publiek kreeg gelegenheid om de auto’s uit het voormalige Oost-Duitsland te bekijken. Vanaf ongeveer 12.00 uur namen de auto’s deel aan de eerste editie van de Salland Rit.

Initiatiefnemer was Theo Veltmaat uit Heino. Hij is al zo’n acht jaar lid van de Trabantclub Nederland, maar is sinds vijf jaar ook daadwerkelijk actief op organisatorisch niveau. Hij is tevreden over het verloop van de dag. “Ik heb ervoor gelobbyd om de eerste clubactiviteit van het jaar in Heino te krijgen. Het was een succes. Volgend jaar hoop ik het weer hier te kunnen organiseren.”

De Salland Rit had een lengte van circa 65 kilometer. “De omstandigheden waren goed, het was mooi weer”, vertelt Veltmaat. “We hadden erop ingezet om rond 16.00 uur weer in Heino te zijn, maar rond half drie waren we al terug. Trabantjes zijn betrouwbare auto’s. Als ze lopen, dan lopen ze. Mijn zoon is pas geleden nog met de Trabant naar de Museumnacht in Rotterdam gereden. Geen enkel probleem.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.