tentfeest t scheultie zet weer in op de step

Tentfeest ’t Scheultie in Schoonheten presenteert net als vorig jaar weer enkele steptochten. Deze keer vinden de tochten plaats op zondag 3 mei. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van 10 kilometer, een halve marathon en een volledige marathon. Grote aanjager is Han van de Mars uit Schoonheten. In korte tijd heeft hij zich weten te ontwikkelen tot Sallandse stepambassadeur. “Mijn doel is om heel Salland op de step te krijgen!”

Han organiseert de tochten samen met Els Schoorlemmer en Lisette Nikamp, die ook lid is van de tentcommissie. “Vorig jaar zochten we iets aparts voor Tentfeest ’t Scheultie”, vertelt Han. “Het steppen is min of meer uit de lucht komen vallen. Via via kwam ik terecht bij Vincent Gooyker uit Hengelo. Hij heeft een eigen bedrijf waarmee hij steps importeert. Via hem hebben we toen de steps kunnen huren.” De moderne step heeft overigens weinig te maken met de step die je misschien nog kent uit je jeugd. Die step heet dan ook eigenlijk geen step meer, maar een kickbike. Er zit een voor- en achterrem op en als je wilt, kun je er ook bijvoorbeeld een kilometerteller op installeren.

Om iedereen alvast warm te maken voor de steptochten zorgde Han er ook voor dat Schoonheten voorafgaand meedeed aan de Nationale Opstepdag. Iedereen kon vorig jaar op een mooie lentezaterdag opstappen bij ’t Scheultie. De dag trok maar liefst 160 deelnemers. “Dat hadden we nooit verwacht”, vertelt Han. “Het was ook meer als een probeerseltje bedoeld. We rekenden eigenlijk maar op enkele deelnemers.” Ook de steptochten tijdens Tentfeest ’t Scheultie bleken een schot in de roos. In totaal deden er zo’n 160 mensen mee. Dat smaakte dus naar meer.

Ook dit jaar doet Schoonheten weer mee aan de Nationale Opstepdag. Op zaterdag 28 maart kun je bij ’t Scheultie weer vrijblijvend een step lenen en één van de uitgezette routes volgen. Tentfeest ‘t Scheultie vindt dit jaar plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 mei. Voor de tochten op zondag is er ruimte voor hooguit tweehonderd deelnemers. Aanmelding van tevoren is gewenst. Als je je voor 27 maart aanmeldt, krijg je na de volbrenging van je afstand zelfs een speciaal herinneringsshirt met daarop je naam. “Dat shirt wordt mede mogelijk gemaakt door vele bedrijven uit Heeten”, vertelt Han. “Recessie of niet, vrijwel alle bedrijven hebben de portemonnee getrokken.”

Deelname aan de 10 kilometer en de halve marathon kost 6 euro (kinderen tot 12 jaar 3 euro). Voor deelname aan de hele marathon betaal je 9 euro. Han wil proberen om ‘nieuwe Heetenaar’ Piet Zoon ook bij de tocht te betrekken. Als het niet is als deelnemer, dan voor het startschot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.