ster van zwolle barst los in raalte

Bram Schmitz heeft de 49ste editie van de Ster van Zwolle gewonnen. Hij was zaterdag op de Ceintuurbaan van Zwolle in de massasprint sneller dan Marco Bos (tweede) en Robin Chaigneau (derde). De Ster, officieel de opening van het amateur-wielerseizoen, kende lange vluchtpogingen. Maar blijkbaar hebben de amateurs ook ‘oortjes’, want net als bij de profopening van het seizoen in België (Omloop Het Nieuwsblad) werd de laatste kopgroep op minder dan drie kilometer van de streep tot de orde geroepen.

De Ster van Zwolle leek tam en mak te worden, omdat er geen wind stond. Maar toen de renners via Wijhe Raalte voorbij waren, gooide Jean Scholten van het Koopmans Cube Team de knuppel in het hoenderhok. Hij kreeg acht man mee de Lemelerberg op. Ze werden na de eerste omloop door Zwolle bij Vilsteren weer ingelijfd. Maar nog vóór Ommen demarreerde Rikke Dijkxhoorn van Van Vliet-EBH weg uit het peloton. Bij Nieuwleusen had hij zes renners in zijn kielzog. Toen de slotkilometers in zicht kwamen, zorgden de ploegen van de sprinters er wel voor dat de koers voorin op slot bleef. Bram Schmitz, oud-profrenner van BankGiroLoterij en T-Mobile, bleek aan de meet de sterkste.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.