speciale luchttunnel voor vroege asperges

Het aspergeseizoen staat weer op springen. Over pak ‘m beet drie à vier weken is het zover. De velden met de vroege asperges zitten al weer onder het plastic om ze warm te houden voor een betere groei. Aspergeteler Ogink: “Plastic met een dubbele laag dit jaar. Daar blazen we lucht tussen die voor een nog hogere temperatuur zorgt. Dat betekent dat we eerder kunnen steken. Half april zijn we er klaar voor.”

Een vroege start door technische snufjes, een wat langer seizoen door slim om te gaan met soorten. Ogink: “We hebben ook late asperges die voor oogst tot ver achter in juni zorgen. Het seizoen wordt daarom aan twee kanten langer met nog steeds wel die prettige piek tijdens zo ongeveer de Pinksterdagen.”

Bij de asperge hoort een beetje status. De seizoensopening is daarom op stand. Op zaterdag 25 april is het jaarlijkse aspergediner op landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem, gevolgd op zondag 26 april door de aspergemanifestatie. Op zaterdag 6 juni is de open dag gepland, waaraan alle telers in Salland meedoen. En je kunt het hele seizoen de aspergetocht fietsen langs de verschillende productenten en restaurants met een speciaal aspergemenu. Het komt je imago ook wel ten goede als jouw asperges op de kaart van De Librije staan. Ogink: “Jonnie Boer komt ze soms hoogstpersoonlijk halen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.