sp lanceert online game grijp de graaiers

De SP heeft weer een ludieke actie bedacht om de voorgenomen verkoop van energiebedrijven onder de aandacht te brengen. De politieke partij heeft namelijk het online spelletje ‘Grijp de Graaiers!’ gelanceerd.

Bij de game, die uit drie levels bestaat, is het de bedoeling dat je de energiebedrijven in publieke handen houdt. Voordat je aan level 1 begint krijg je de volgende boodschap van de SP mee: “Energie is een basisvoorziening, net als drinkwater en riolering. Als de stroom uitvalt ligt heel Nederland plat. Zo iets belangrijks moeten we niet aan de vrije markt overlaten.” Voorafgaand aan level 2 staat de tekst: “Economen hebben aangetoond dat in Amerika en Engeland, waar de energiebedrijven aan de markt zijn verkocht en steeds weer fuseerden, de prijzen voor de consument zijn gestegen.”

Voor het derde en tevens laatste level tref je twee mededelingen aan. Allereerst: “Wanneer de energiebedrijven niet meer in publieke handen zijn kunnen we ze niet meer democratisch controleren. We kunnen dan ook geen eisen meer stellen, zoals bijvoorbeeld zorgen dat er in groene energie wordt geïnvesteerd.” En: “Opiniepeilingen wijzen uit dat een meerderheid van de Nederlanders niets ziet in de verkoop van onze energiebedrijven. Slechts negen procent van de Nederlanders denkt dat de energiegebruiker beter zal worden van de verkoop van de aandelen.”

Na het succesvol doorlopen van de game, krijg je tot slot de volgende tekst op je scherm: “Je hebt ervoor gezorgd dat onze energiebedrijven in publieke handen blijven. Maar dit was slechts een spelletje. Onderteken de petitie en zorg ervoor dat het ook in het echt gebeurt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.