sokkestoppers willen carnaval in dalfsen

Waar in dorpen als Raalte, Lemelerveld, Heino en Hoonhorst een groot deel van de bevolking zich jaarlijks vol overgave in het feest dat carnaval heet stort, is Dalfsen nog altijd een witte vlek op de kaart van carnavalvierend Salland. Maar daar gaat verandering in komen, want er schijnt een carnavalsvereniging in oprichting te zijn. En er is ook al een Prins Tone de Eerste van CV in oprichting het Vergulde Pookje. Zelfs de residentie is al bekend.

Anton van der Kolk, directeur van Dabeko – groothandel in banden en automaterialen, heeft zich bereid verklaard om met zijn bedrijf uit Dalfsen de autorodeo van de Sökkestoppers uit Heino voor minimaal drie jaar te sponsoren. En dat moest natuurlijk worden gevierd. Toen Van der Kolk het contract wilde ondertekenen kreeg hij illuster gezelschap van Prins Erik II en zijn adjudant Toon van de Sökkestoppers. Zij kwamen de directeur benoemen tot Prins Tone de Eerste van het Vergulde Pookje. Zijn vrouw Thecla werd bij de gelegenheid direct benoemd tot adjudant.

Bij de benoeming tot Prins Carnaval hoort natuurlijk een heuse proclamatie, voor de gelegenheid door de Heinoërs opgesteld. Met een steek op zijn hoofd begreep de ontroerde Van der Kolk de boodschap en beloofde zich hard te willen maken om het carnaval in Dalfsen van de grond te krijgen. “Men is hier tenslotte wel eens een keer toe aan een goed feestje”, aldus de Dabeko-eigenaar, die na ruggespraak met de uitbater aangaf dat Café Het Oude Station voorlopig als residentie gaat dienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.