schrijf je in voor de sallandse vierdaagse

De organisatie van de Sallandse Wandelvierdaagse is na de succesvolle eerste editie in het najaar van 2008 alweer volop bezig met de voorbereidingen voor de tweede editie, die wordt gehouden van 20 tot en met 23 oktober. Je kunt je vanaf 1 april via staging2.sallandsewandelvierdaagse.nl april inschrijven voor de Sallandse Wandelvierdaagse 2009.

Alle routes zijn opnieuw uitgezet en waar mogelijk geleid over niet-verharde wegen. ‘Minder asfalt’, was immers één van de wensen die uit de evaluatieformulieren naar voren kwam. Tevens is er een route van 30 kilometer toegevoegd. De wandelaars kunnen nu dus kiezen uit drie afstanden: 20, 30 en 40 kilometer. “Voor een route van tien kilometer hebben we niet gekozen, omdat dit te veel organisatie met zich mee brengt. Bovendien moet het wel een prestatietocht blijven”, aldus voorzitter Chris de Bont.

Wel is het ook nu weer mogelijk voor één, twee of drie dagen in te schrijven. Dit biedt deelnemers, voor wie vier dagen te veel is, toch de mogelijkheid aan dit sportieve evenement deel te nemen. Ook nordic walkers zijn weer welkom. “We hebben geen signalen gekregen dat dit hinderlijk is voor andere wandelaars.” Verder zijn de vertrektijden ook aangepast. Met name de 40-kilometer wandelaars liepen vorig jaar bijna een uur in het donker.

De organisatie gaat er vanuit dat de Sallandse Wandelvierdaagse kan uitgroeien tot een evenement van formaat. “Waar we vooral heel erg blij mee zijn is het vertrouwen dat onze hoofdsponsor, de Rabobank, heeft uitgesproken door de eenmalige subsidie van vorig jaar om te zetten in een sponsorcontract voor de komende drie jaar. Wij hopen dat ook andere sponsoren willen bijdragen, want voor een professionele organisatie is een flink budget nodig dat niet door de deelnemers alleen kan worden opgebracht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.