rtv oost stopt eind mei met de regiotap

RTV Oost stopt eind mei met het populaire televisieprogramma de Regiotap, dat heeft Marcel Oude Wesselink maandagochtend bekendgemaakt. “Tien jaar lang is het muziekprogramma mede beeldbepalend geweest voor RTV Oost en we vinden nu dat het tijd is voor wat anders”, aldus de programmadirecteur. “Er wordt goed naar gekeken, maar je moet stoppen op het hoogtepunt. Of in ieder geval voordat de populariteit minder wordt.”

Wat en óf er wat voor de Regiotap in de plaats komt is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of presentator Willie Oosterhuis langer aan de regionale omroep verbonden blijft. De directeur van Go Planet Enschede, waar de opnames van de Regiotap altijd plaatsvinden, betreurt het besluit van de programmaleiding. “Maar iedereen moet zijn eigen beslissing nemen”, aldus Oosterhuis. “Ik ben televisiemaker en heb de Regiotap altijd met hart en ziel gemaakt. Het voelt als een kindje. Natuurlijk ben ik het er niet mee eens dat het programma stopt, maar ik ben niet de programmaleiding. Zij besluit ermee te stoppen, dat mag.”

Het muziekprogramma met Nederlandstalige muziek is elf jaar lang te zien geweest bij de regionale omroep. Presentator Willie Oosterhuis heeft met zijn programma beginnende artiesten een podium gegeven en het Nederlandstalige lied weer op de kaart gezet. De Tros heeft inmiddels voor haar betaalzender Sterren.nl belangstelling voor de Regiotap getoond. Veel Nederlandse artiesten betreuren het besluit van RTV Oost en hebben aangegeven massaal hun opwachting te maken bij de laatste opname. Zo komen Jan Smit, Nick & Simon, Jannes en Thomas Berge zeker. Wanneer de laatste opname is is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.