rohda viert jubileum met duel tegen ajax

Ter viering van het 80-jarig bestaan ontvangt Rohda Raalte op zaterdag 11 juli AFC Ajax uit Amsterdam. De ploeg van voormalig bondscoach Marco van Basten is die periode net begonnen met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Voor Rohda, dat dit jaar directe promotie naar de Hoofdklasse C hoopt af te dwingen, is het duel tegen de hoofdstedelingen een prachtige mogelijkheid om het 80-jarig jubileum luister bij te zetten. Op écht gras, want dat was de nadrukkelijke wens van Ajax.

Voorzitter Harry Paauw is uiteraard erg in zijn nopjes met de komst van Ajax naar Sportpark Tijenraan in Raalte. “Deze tegenstander proberen we al heel lang te strikken, daarom ben ik zo blij dat het nu eindelijk gelukt is”, spreekt Paauw enthousiast. Het duel tegen Ajax vormt het sportief hoogtepunt van het 80-jarig jubileum van Rohda, dat feitelijk op 20 mei plaatsvindt. “Dat jubileum hopen we echter al in gang te kunnen zetten met de kampioenschappen van zowel Rohda Raalte 1 als 2”, aldus Paauw.

De laatste ploeg met internationale allure die Rohda Raalte kon verwelkomen op Sportpark Tijenraan was het FC Porto van Co Adriaanse, in de zomer van 2006. Hoofdklasser Rohda ging toen kansloos onderuit tegen de technisch begaafde Portugezen: 0-6. Ook een jaar eerder kwamen er al heel wat bezoekers naar de Zwolsestraat, toen de Sallandse ploeg aantrad tegen Feyenoord Rotterdam. Hoelaat het duel tegen Ajax op zaterdag 11 juli begint, is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.