rohda nadert koppositie na zege op ud

Rohda heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse E. De ploeg van trainer Peter Reumer wist Koninklijke UD met 2-0 te verslaan.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat de gasten uit Deventer naar Raalte waren gekomen voor een punt. De bezoekers speelden defensief en probeerden de Raaltenaren het voetballen onmogelijk te maken, met alle mogelijke middelen. Dat lukte in zoverre, dat de thuisploeg niet wist de scoren in de eerste helft. Rohda was wel dominant, maar was steeds slordig in de eindpass en de afronding.

In de tweede helft wist de thuisploeg dan toch te scoren. Spits Sander Kok had al een aantal goede mogelijkheden onbenut gelaten, maar in de 71ste minuut was het dan toch raak. Na een scrimmage voor het doel van UD was hij het meest attent en tikte hij de 1-0 binnen. Met deze goal was de ban gebroken en nog geen minuut later was het alweer raak. Ditmaal was het Melvin Velthuis die het net wist te vinden: 2-0. Na deze goals wilden de gasten ineens wel voetballen, maar Rohda kwam nauwelijks in de problemen. Door de ruimte die bij UD achterin ontstond, kreeg Rohda nog een aantal opgelegde kansen, maar Kok, Velthuis en Nijland misten de scherpte om de score verder uit te bouwen.

Doordat Juliana met 0-1 van NEC verloor, heeft Rohda de koppositie voor het grijpen. De ploeg uit Raalte heeft twee punten minder dan Juliana, maar het heeft ook nog twee wedstrijden meer te spelen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen RKHVV op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.