Home / archiefcentraal / radiatorfolie voor maximale energiebesparing

radiatorfolie voor maximale energiebesparing

De heer Kraal aan de Burgemeester Bentinckstraat in Olst is de gelukkige winnaar van een TonZon-pakket, dat bestaat uit verwarmingsfolie die energiebezuinigend werkt. De Olstenaar werd als winnaar geloot uit de tien eerste aanmeldingen voor een woningscan binnen de gemeente. Het gebruik van nieuw radiatorfolie kan voor de heer Kraal een eerste stap zijn naar een energiebesparing van minimaal dertig procent.

Een radiator hoort eigenlijk maar naar één kant te stralen. Met het nieuwe HR-radiatorfolie reduceert de warmtestraling met maar liefst 96 procent en is daarmee veel effectiever dan de radiatorfolie die op de muur moet. Deze reflecteren vaak niet meer dan zeventig tot negentig procent. Het is bovendien een veel fraaiere oplossing, omdat de folie vanuit de kamer niet te zien is.

Uit de woningscan moet nog blijken welke maatregelen de heer Kraal nog meer kan treffen om het huis twee energieklassen te verbeteren en het wooncomfort te verhogen.

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.