rabobank salland eind 2010 naar de boreel

Rabobank Salland heeft de intentie om zich in een groot gedeelte van de voormalige Boreelkazerne in Deventer te vestigen. De Rabobank en DC Vastgoed Ontwikkeling zijn hierover in een vergevorderd stadium van onderhandeling. De contracten zijn rond op de laatste juridische checks en interne procedures na. De verwachting is dat de Rabobank in de tweede helft van 2010 naar de Boreel zal verhuizen.

De Boreel wordt het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Salland, waarin het grootste deel van de medewerkers wordt gehuisvest. Jan van Oudenaarden, directievoorzitter Rabobank Salland is erg enthousiast over de nieuwe locatie. “Het is een karakteristiek gebouw op een geweldige zichtlocatie.” Naast de afdelingen Zakelijke Relaties, Agrarische Relaties, Verzekeren, Private Banking en het grootste gedeelte van Bedrijven Advies worden ook alle ondersteunende en stafafdelingen in de Boreel ondergebracht. Concreet gaat het om circa 4.500 vierkante meter die de Rabobank gaat huren in de kazerne, verdeeld over een aantal verdiepingen. De voorkeur van de Rabobank gaat daarbij uit naar de gehele rechterzijde ten opzichte van de hoofdentree (vier lagen). Rabobank en DC verwachten dat binnen circa vier weken de nodige interne goedkeuringsprocedures zijn doorlopen.

Van Oudenaarden: “Al sinds de fusie tot Rabobank Salland is bekend dat de huidige spreiding van afdelingen over ons kantorennetwerk niet ideaal is. Door de verkoop van het kantoor aan de Domineeskamp in Raalte aan Salland Wonen en de wens om alle ondersteunende en stafafdelingen in één hoofdkantoor onder te brengen, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw hoofdkantoor. Geen van de bestaande kantoren van Rabobank Salland heeft de capaciteit om alle mensen/afdelingen te herbergen. Een nieuw kantoor is dan ook de beste oplossing. Klanten kunnen dus in de nabije toekomst in de Boreel terecht voor een adviesgesprek. Natuurlijk blijven onze adviseurs daarnaast de klant thuis bezoeken of maken een afspraak op het voor de klant meest dichtstbijzijnde kantoor.”

Het centraliseren van de huisvesting moet op den duur leiden tot een flinke verlaging van de bedrijfskosten. De besparing wordt onder andere gerealiseerd door het drastisch beperken van de reistijd. Concreet gaat het om een besparing van 2,5 ton tot een half miljoen op jaarbasis. Positief neveneffect is de verlaging van CO2-uitstoot, doordat medewerkers minder hoeven te reizen tussen de verschillende kantoren. Verder verwacht de Rabobank dat haar komst in de Boreel een positief effect heeft op het aantrekken van nieuwe huurders. “Bovendien past het hergebruiken van het historische rijksmonument goed binnen ons MVO bewustzijn”, aldus Van Oudenaarden.

Gezien de ontwikkelingen rondom de nieuwe huisvesting is het aanhouden van het huidige Rabobank hoofdkantoor aan de Singel op termijn niet wenselijk. De Rabobank is momenteel op zoek naar een geschikte alternatieve locatie in het centrum van Deventer, waar klanten terecht kunnen voor het regelen van hun bankzaken en voor adviesgesprekken. Pas op het moment dat het nieuwe bijkantoor in het centrum van Deventer is gevestigd, wordt het kantoor aan de Singel afgestoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.