raalter kampioenen bij nk rhonradturnen

De rhönradturnsters van SV Raalte hebben in Naaldwijk goed gescoord op het Nederlands kampioenschap. De Raalter vereniging was met liefst achttien turnsters uit de B- en A-lijn vertegenwoordigd. Acht van hen mochten het podium beklimmen waarbij drie turnsters zich als Nederlands kampioen lieten huldigen. Eline te Wierik dwong in de A-lijn plaatsing voor het wereldkampioenschap af.

Goud was er in Naaldwijk voor Quinte Groen op het onderdeel springen in de leeftijdscategorie 12 tot 15 jaar. Mirjam Heinen stond ook op de hoogste trede van het podium voor het onderdeel rechtuit rollen in L5. Wiljanne Regeling was ook de beste op het onderdeel rechtuit rollen, maar dan in L8. Elise Elshof haalde in die categorie een zilveren medaille en ging op het onderdeel springen met brons naar huis. Brons was er ook voor Merel Peeters, Hanneke van Vledder en Helma Roescher.

Eline te Wierik turnde in de A-lijn en eindigde buiten het podium als vijfde. Maar daarmee heeft ze zich wel geplaatst voor het wereldkampioenschap dat in mei wordt gehouden in Zwitserland. Een commissie van de KNGU bepaalt uiteindelijk welke deelnemers worden ingeschreven. Hoewel Eline genoeg punten heeft verzameld, kan het zijn dat ze dus toch niet naar het WK mag. Per discipline is er immers een maximum aantal deelnemers ingesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.