projectweek techniek bij de dolfijn heino

Op basisschool De Dolfijn in Heino is maandag de projectweek Techniek gestart. Deze week houden alle groepen zich bezig met techniek. Op de Heinose school is een commissie van een aantal leerkrachten al een aantal jaren bezig om techniek op school te promoten. Er is nu een aparte ruimte ingericht met techniekdozen. Hier kunnen de kinderen steeds een doos uitzoeken voor de klas.

De projectweek werd op een bijzondere wijze geopend. Om 9.00 uur ’s morgens was de gehele gemeenschapsruimte gevuld met alle kinderen van de school. Op het podium stond een bijzondere machine. Meesters en juffen probeerden van alles met kabels, snoeren en verlichting om deze machine aan de praat te krijgen. Helaas lukte dit steeds maar een beetje, maar volledig draaien deed de machine nog niet. Uiteindelijk kwam ‘Jaap Olie’, de programmeur en de technische man met de oplossing.

De kinderen schaterden van het lachen toen bleek dat de stekker niet in het stopcontact zat. Daarop knalde vuurwerk uit de machine en nieuwe techniekdozen vlogen er uit. De machine bleek namelijk techniekmaterialen voor alle groepen te bevatten. De techniekweek was hiermee geopend en zong iedereen uit volle borst ‘Hup daar is Willem met de waterpomptang’.

Deze week zijn er nog allerlei excursies gepland voor de verschillende groepen, zoals bezoeken aan de Ontdekhoek in Zwolle, Sono Heino, machinefabriek De Haan, Autoservice Heino, Impress Deventer, Foreco Dalfsen, een aantal boerderijen, Kluin Wijhe, NS Zwolle, Deltion. De projectweek wordt vrijdagmorgen (van 9.00 tot 11.30 uur) afgesloten met een tentoonstelling voor ouders en andere belangstellenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.