project hulprbij bestaat bijna een jaar

Het is alweer bijna een jaar geleden (9 april) dat Landstede Beroepsopleidingen, samen met de Carinova-Leiboomgroep en het Vrijwilligerssteunpunt Raalte, het project ‘HulpRbij’ is gestart. Leerlingen van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn geven op maandag en dinsdag (soms ook op andere momenten in de week) letterlijk ‘Hulp erbij’ in heel diverse situaties.

Enkele voorbeelden zijn: Helpen in gezinnen met jonge kinderen, bij ouderen thuis helpen bij het huishouden, helpen bij het boodschappen doen en wandelen en fietsen met iemand met een beperking. Verder helpen ze bij de dagbesteding in de verpleeg- en verzorgingshuizen, op scholen en bij gastouders. De leerlingen kunnen hierdoor praktijkervaring opdoen in de zorg. Als je hen vraagt hoe ze dat vinden reageren ze als volgt: “Leuk, gezellig, ik leer contact maken en om te gaan met mensen die ik niet ken, het is veel leuker dan theorie, veel geleerd over sociale vaardigheden, ik heb geleerd hoe je met kinderen moet omgaan en geduld moet hebben.”

De hulpvragen komen vaak spontaan bij Landstede binnen, maar door de overeenkomst met Carinova komen er ook langs die weg verzoeken binnen. Medewerkers van Carinova zien vaak dat hun cliënten wel wat extra hulp kunnen gebruiken, maar dat er tegelijkertijd geen indicatie voor bestaat. Dan kan HulpRbij een oplossing bieden. De leerlingen worden vanuit school deskundig begeleid door hun coach (mentor). “Na bijna een jaar kunnen we terugkijken op een project dat zich goed heeft ontwikkeld”, stelt Landstede Beroepsopleidingen. “Er is het afgelopen jaar in heel diverse situaties HulpRbij gegeven en de leerlingen hebben er veel van geleerd.”

Denk je dat HulpRbij iets voor jou kan betekenen, bel dan naar de Infoshop van Landstede: 088-8508215. Of mail naar hulpRbij-raalte@landstede.nl. Na binnenkomst van de hulpvraag wordt beoordeeld of deze vraag in aanmerking komt voor HulpRbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.