programma voor dauwpop 2009 bijna rond

Het programma voor Dauwpop 2009 is zo goed als rond. Met de aankondiging van Dan Auerbach, Anti-Flag en Five o’Clock Heroes heeft organisator EV’hands bijna alle namen voor het festival op Hemelvaartsdag bekendgemaakt. De line-up van Dauwpop 2009 is hiermee op het Enge Bos en het theaterprogramma na definitief. De artiesten voor op het Jägermeister Surprisestage en voor de Dance Arena zijn nu allemaal bekend.

Dan Auerbach, de zanger van de Amerikaanse band The Black Keys, bracht onlangs met ‘Keep it hid’ zijn eerste soloplaat uit. Op Dauwpop komt hij met een volledige band en zal hij de Jägermeister Surprisestage doen schudden. Anti-flag is één van de beste Amerikaanse punkbands van de afgelopen jaren. Vorig jaar nog in de polder voor Lowlands en nu in de bossen van Hellendoorn. Ook gitaren uit eigen land zijn te horen tijdens Dauwpop, de Hollandse formatie The Death Letters opent het Jägermeisterpodium.

In 2006 verscheen het album ‘Bend to the breaks’ van de Engelse band Five o’Clock Heroes. Beïnvloed door bands als the Jam, Buzzcocks, Elvis Costello en Joe Jackson veroverden ze al snel het vaste land van Europa. De single ‘Time on my hands’ werd veel gedraaid op de radio en de band speelde in 2007 op Pinkpop. Vorig jaar verscheen het tweede album ‘Speak your language’ waarmee ze nu naar Dauwpop komen. In de Dance Arena zijn het Belgische Shameboy en de negentiger jaren show van 90’s Now! bevestigd.

Eerder werden al de volgende artiesten bekendgemaakt: Milow, Novastar, Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Beth Hart, Biohazard, De Staat, Miss Montreal, Jeugd van Tegenwoordig, Infadels, Goose, The Subs, Bonaparte en Deathstars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.