partycenter in heino is teken aan de wand

Commentaar – Het voormalig Partycenter Salland staat te huur. Op Marktplaats. Dan heb je als projectontwikkelaar de bodem van je schatkistje wel helemaal in zicht. Want veel minder sierlijk kan haast niet. Een trieste neergang: Van appartementen met parkeergarage tot te huur aangeboden op Marktplaats.

Het zal de crisis zijn, die Innové Vastgoedontwikkeling uit Oldenzaal heeft doen inzien dat de vraag naar appartementen niet meer is wat die vroeger was. Het is in elk geval een goed argument dat aangevoerd kan worden. Er waren ook protesten tegen de nieuwbouwplannen. Te groot, niet passend in het dorpsbeeld van Heino. Aan de andere kant van het dorp lijken nieuwbouwplannen wél door te gaan. Naar de mening van omwonenden wordt dat allemaal te hoog. Kan daar de ontwikkelaar ook niet een laagje minder bouwen?

Hoe dan ook, is het partycenter een teken aan de wand. Een signaal dat de gemeente Raalte zich ter harte moet nemen. Een jaar of wat terug zou de Sint Franciscushof als nieuwbouwterrein een winstpakkertje worden. Maar de miljoenen verdwenen als sneeuw voor de zon. Nu wordt gezegd dat het project de gemeenschap geen geld gaat kosten. De burgerij weet dan al dat er een miljoentje bij moet. Maar nu met de crisis zullen dat er wel een paar worden.

Nú kunnen de ambities nog teruggeschroefd worden. Maar dat zal niet gebeuren. Want dan moet je als bestuurder met de billen bloot. En dat doen bestuurders niet graag. Nee, vanwege de huidige tijd ligt het argument straks als het tegenvalt al klaar: De kredietcrisis.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.