organisatie vat on wheels zet hoog in

Het Freestyle Festival VAT on Wheels denkt steeds groter. Met de komende editie op woensdag 29 en donderdag 30 april wil de organisatie een professionaliseringsslag maken. Voor de eerste keer zal het evenement voor een groot deel in het teken staan van freestylemotorcross, aangevuld met live muziek. “De vorige keer hadden we ook enkele freestylers, maar om een vergelijking met voetbal te trekken, toen hadden we het eerste van een plaatselijke voetbalclub, dit jaar hebben we Barcelona”, aldus woordvoerders Dave en Dennis Hutten.

Op donderdag 30 april zullen onder andere internationale toppers als Fabian Bauersachs, Busty Wolter en Frederik Johansson hun kunnen op de motor laten zien. Wat dat inhoudt? Spectaculaire jumps met de motor, tientallen meters door de lucht, inclusief salto’s en andere stunts. Dat alles wordt opgeluisterd met veel licht, explosies en muziek. Het publiek en een deskundige jury zullen beslissen wie het beste is. Deze drie namen maken ook deel uit van de Red Bull X Fighters, een collectief van de beste motorfreestylers van de wereld. Shows van dit collectief mogen over de hele wereld rekenen op vele tienduizenden bezoekers. “De motorfreestylesport is nog niet zo bekend in Nederland, maar daar gaat heel snel verandering in komen”, garanderen Dave en Dennis. “Iedereen zal binnen een half uurtje met de mond open zitten kijken.”

De professionalisering zal zich uiten op meerdere vlakken. Het nieuwe logo zal in de enorme tent te zien zijn op enorme doeken. Voor het eerst heeft de organisatie ook professionele bedrijven ingeschakeld voor de horeca. Diverse grote sponsoren maken het evenement financieel mogelijk. Ook Red Bull steunt het evenement, niet financieel, maar met enkele faciliteiten. Uit de woorden van de organisatie valt op te maken dat de producent van energiedrankjes dus potentie ziet in het gebeuren.

“We zien het zelf nu ook niet meer echt als een streekgebonden evenement”, vertellen Dave en Dennis. “We mikken hier echt mee op de wijde regio, sterker nog heel Nederland. We willen er iets groots van maken.” Want de vorige editie van VAT on Wheels, twee jaar geleden, was weliswaar een groot succes, maar niet groot genoeg voor de organisatoren. “We houden het evenement maar eens per twee jaar, anders is het niet te behappen. Maar de vorige keer hebben we ons echt het schompes gewerkt. En we vinden dat onze inspanningen een groter publiek verdienen.”

Want the sky is the limit voor de organisatie die naast Dave en Dennis bestaat uit Michel in ’t Veld, Mark Harink, Michel Mars, Frank Spikker, Jody Scholten en Sander Schiphorst. “Wij zeggen niet bij voorbaat dat we VAT klein willen houden. Integendeel. Vake bu’j te bange. Als dit een succes wordt, en daar gaan we wel van uit, dan wordt de volgende editie nog groter, let maar op! Of de Zwarte Cross wat dat betreft een voorbeeld is? Ja, een beetje wel. Wij zijn ook al een beetje van onze originele formule afgestapt. Eerst draaide het alleen maar om auto’s en motoren, maar entertainment en muziek horen er nu ook bij. We willen een zo breed mogelijk publiek aanspreken!”

Maar bovenal hebben we hier te maken met heren die hart hebben voor hun evenement. “Er zijn 3.000 kaarten beschikbaar en daarvan hebben we er nu al circa duizend van verkocht. In principe hopen we ook dat het in de voorverkoop al uitverkocht raakt. Want we willen eigenlijk nog veel meer bieden. Maar dan moeten we eerst financiële zekerheid hebben. Nee, als het uitverkocht raakt, houden we het geld niet in de zak, dan gaat er nog veel meer gebeuren!”

Kaarten voor de rockavond op woensdag kosten 10 euro. Voor donderdag betaal je 15 euro (12,50 in de voorverkoop). Een passe partout kost 20 euro. Chantal Hagen uit Heeten hoeft in ieder geval geen kaarten meer te halen, want zij won de eerste VAT on Wheels-prijsvraag op Salland Centraal. Ook Jan Alferink kan het geld in de knip houden, hij is winnaar van de tweede prijsvraag. En nu? Een derde prijsvraag? Jazeker! Klik hier om direct kans te maken op vrijkaarten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.