oosterwechel houten vloeren verhuist

Oosterwechel Houten-Vloeren verhuist half mei naar een nieuw en groter pand aan de Zompstraat 41 in Raalte. “We waren echt toe aan uitbreidnig”, stelt Jordi van der Weegh, samen met Bas en Arno Oosterwechel de eigenaar van Oosterwechel Houten-Vloeren. “Het nieuwe bedrijfspand heeft een betere uitstraling, we beschikken er over veel meer ruimte en daardoor kunnen we onze showroom, het kantoor en de opslag uitbreiden.”

Op de huidige locatie aan de Spitsstraat beschikt Oosterwechel Houten-Vloeren over zo’n vierhonderd vierkante meter, op de nieuwe locatie gaat het om zo’n duizend vierkante meter. “Het was hier gewoon te klein geworden”, stelt Jordi. “In onze huidige showroom kunnen we lang niet alles laten zien. Bovendien beschikken we over vier bussen en die kunnen we op het moment nauwelijks kwijt. We zaten er eigenlijk al een aantal jaren tegenaan te hikken en medio vorig jaar hebben we de knoop doorgehakt en grond gekocht aan de Zompstraat.”

Oosterwechel Houten-Vloeren levert maatwerk in massieve houten vloerdelen, lamellen, parket en laminaat. Naast de verkoop voorziet het bedrijf ook in de aanleg. En wil je je houten vloer een nieuwe kleur geven, dan levert Oosterwechel verschillende kleuren olie. De medewerkers komen bij je langs om de oude kleur eraf te schuren en de nieuwe aan te brengen. De zaak werd in ’97 opgericht door Tone Oosterwechel. In ’99 begon het bedrijf met een verkooppunt in Lochem. Enkele jaren geleden namen Jordi, Bas en Arno de zaak over.

“In de loop der jaren hebben we naam gemaakt in de regio. We hebben een klein bedrijf met een goed team. We hebben gedreven personeel met hart voor de zaak. Dat alles maakt ons flexibel. Als wij zeggen dat het goed komt, dan komt het ook goed. En dat is in het westen nog wel eens anders. Het is belangrijk dat de klanten op je kunnen bouwen. Heel veel groter willen we ook niet worden. Hoe groter, hoe langer de lijnen. En met onze huidige grootte kunnen we de markt goed bedienen. We hoeven nooit nee te zeggen. Onze kracht is ook dat we de productie van de vloeren grotendeels in eigen beheer hebben en daarom snel kunnen werken.”

Oosterwechel Houten-Vloeren levert zowel aan de particulier als aan het bedrijfsleven. “Wij hebben eigenlijk niet zoveel last van de crisis”, stelt Jordi. “Veel mensen kiezen er nu voor om voorlopig even niet te verhuizen. In plaats daarvan wordt er vaak voor gekozen om de woning te renoveren. En daarbij kunnen wij dus ook van dienst zijn.” De klanten zitten voornamelijk in de regio Salland en rond Lochem, maar het bedrijf is in heel Europa actief. “Zo werken we bijvoorbeeld voor een cosmeticabedrijf dat overal in Europa vestigingen heeft op A-locaties. Onze medewerkers reizen dan ook door heel Europa. Dat gaat van Londen tot Tel Aviv. Dat zijn prachtige klussen! Juist onze flexibiliteit en onze betrouwbaarheid zijn belangrijk voor dergelijke klanten!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.