ook eerste raalter kievitsei is gevonden

Het eerste Raalter kievitsei is maandagochtend door leden van de weidevogelbescherming van het IVN Raalte in de Raarhoek gevonden. Het was helaas niet het eerste Nederlandse kievitsei van dit jaar, want die werd op 8 maart al in Eemnes aangetroffen.

Met de vondst van dit gespikkelde ei is het weidevogelseizoen 2009 voor de ruim dertig Raalter weidevogelbeschermers echt begonnen. In samenwerking met de boeren worden legsels van onder andere de kievit, grutto, scholekster, tureluur en wulp beschermd. Om te zorgen dat zoveel mogelijk eieren uitkomen en kuikens kunnen uitvliegen zijn heel veel boeren en vrijwilligers bezig met weidevogelbescherming. De nesten worden gezocht en gemarkeerd. Voor meer informatie zie de website van IVN Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.