officiele onthulling klavertjeskunstwerk heino

Wethouder Roger de Groot onthult vrijdag het kunstwerk ‘Klavers’ in Heino. Het kunstwerk is gemaakt door Alice Helenklaken van het bureau Handle With Care uit Amsterdam en werd begin februari al geplaatst bij de zuidelijke entree van Heino. In de voorbije weken is er ter plaatse de laatste hand aan gelegd en nu is het kunstwerk helemaal gereed. De klaverbladeren worden vrijdagmiddag om 15.30 uur dus officieel onthuld.

Dat het kunstwerk van Helenklaken bestaat uit drie koperkleurige klavers is logisch te verklaren. De klaver staat namelijk symbool voor de goede weidegronden waarop Heino is ontstaat en is bovendien een verwijzing naar het gemeentewapen van de voormalige gemeente Heino. Het kunstwerk is gemaakt van staalplaat, dat is verkoperd. Er zit dus een koperlaag overheen maar het is niet door en door van koper. Anders zou het kunstwerk een interessant object voor koperdieven kunnen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.