nul vragen fout bij dialectdictee lemelerveld

De heer Zwinselman uit Lemele heeft donderdagavond een unieke prestatie geleverd door als enige deelnemer aan de dialectavond geen enkele fout te maken. Het ‘dictee’ werd georganiseerd door de activiteitencommissie van Kulturhus de Mozaïek. De deelnemers kregen dertig multiple choice-vragen over een mooi verhaal over de ‘Jongen met de brulle’, geschreven door Harrie Velderman. De heer Zwinselman had dus nul fouten, zes deelnemers hadden slechts één fout.

Net als verleden jaar kon de organisatie ook dit jaar weer rekenen op een grote groep enthousiaste deelnemers, alle kaarten werden verkocht. Na de pauze werden de aanwezigen getrakteerd op liedjes met mooie teksten in het dialect van Thomas Tijs, die zichzelf begeleidde op gitaar. Thomas trekt momenteel met een groep door de provincie met de tour ‘Uutsprèken’. Maar ook Harrie Velderman betrad na de pauze nog het toneel, met door hem in dialect geschreven bijzondere gedichten en uitspraken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.