nieuwe exploitant voor hofje van buisman

Michel Reimink en Koos de Vries, van Reimink in Lemelerveld, zijn de nieuwe huurders en exploitanten van het Hofje van Buisman en steunen van harte de gedachte van het Hofje als bindende factor met het verleden van Lemelerveld.

Het kerkje dat gebouwd is in 1906 heeft dienst gedaan tot 2003 en kwam door de verhuizing van de erediensten naar de Brugkerk leeg te staan. Sloop leek onvermijdelijk, maar op initiatief van de familie Veenemans werd het authentieke gebouwtje van de ondergang gered, sfeervol gerenoveerd en in gebruik genomen, ondermeer als trouwlocatie en expositieruimte. De familie Veenemans heeft met veel enthousiasme, zorg en inzet ervoor gezorgd dat het Hofje als plaatselijk monument voor Lemelerveld behouden bleef.

Reimink en De Vries benadrukken dat het concept van het Hofje ongewijzigd blijft en, waar mogelijk, zelfs verbeterd wordt. “In samenspraak met de gemeente Dalfsen is het van belang te onderzoeken of het mogelijk is de geldende vergunning zo uit te breiden dat er in de toekomst meer activiteiten gehouden kunnen gaan worden. Daarbij valt dan te denken aan rouw- en herdenkingsdiensten, kerkelijke diensten en kleine culturele manifestaties. Ook voor een diner, een vergadering of een expositie leent het Hofje zich uitstekend. Het uitgangspunt is dat een ieder professioneel en gastvrij wordt ontvangen.”

Oorspronkelijk is het Hofje van Buisman een kerk met een rijke geschiedenis. Zo was het in de Tweede Wereldoorlog voor veel onderduikers een veilig toevluchtsoord. Dominee Buisman zelf noemde het een plek voor iedereen, een plaats waar rangen en standen niet aan de orde waren.

Voormalig eigenaar Hans Veenemans: “Het behoud van het kerkje was voor ons een eervolle gebeurtenis en had zeker niet kunnen plaatsvinden zonder de hulp van heel veel vrijwilligers. In het bijzonder Lieuwe Wynia, die als installatiedeskundige en rentmeester altijd klaar stond om de diverse karweitjes in en rond het Hofje van Buisman op te knappen. Persoonlijk wens ik Michel Reimink en Koos de Vries alle succes toe.”

Reimink en De Vries: “Wij zijn er trots op dat wij nu een bijdrage kunnen leveren aan het verbreden van de uitgangspunten van dominee Buisman. Natuurlijk gaat onze dank uit naar de familie Veenemans, want zonder hen was dit waardevolle stukje Lemelerveld niet behouden gebleven. En dat mag best eens gezegd worden!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.