nieuwe eigenaar de joetse nog niet bekend

Omstreeks deze tijd zou bekend worden wie de nieuwe eigenaar wordt van gemeenschapscentrum De Joetse in Raalte. “Maar de overdracht gaat echter niet zo vlot als verwacht”, meldt Chris de Bont, voorzitter van stichting De Joetse in een brief aan alle gebruikers van het gebouw aan de Marktstraat.

In diezelfde brief schrijft het besuur dat de gemeente Raalte nu heeft besloten dat de gebruikers van De Joetse in ieder geval tot juli 2010 kunnen blijven. En dat terwijl vorig jaar mei duidelijk werd dat er slechts plek was tot uiterlijk 1 juli 2009. Logischerwijs hebben sommige gebruikers inmiddels een ander onderkomen gevonden. Zo huurt bijvoorbeeld de Postzegelvereniging Raalte met ingang van september 2009 – voor een hogere huurprijs – het gebouw van speeltuinvereniging Blekkerhoek.

“De info over eventuele huurmogelijkheden tot juli 2010 komt véél te laat”, zegt Eef Bakker, secretaris van Postzegelvereniging Raalte in een reactie op de brief van De Joetse. “Maar daarnaast betreuren wij de gehele gang van zaken. Vooral de rol van de gemeente in deze kwestie is beschamend. Op geen enkele wijze heeft de gemeente haar verantwoordelijkheden tot de gebruikers van De Joetse genomen. Op geen enkele wijze heeft de gemeente met de gebruikers gecommuniceerd. Wij voelen ons door de gemeente zwaar miskend.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.