nieuwbouw formido in voorjaar 2010 gereed

Wilfried Akkersdijk ziet het helemaal zitten. “Dit is dus de bedoeling”, straalt hij, terwijl hij naar de tekening wijst. Wilfried, eigenaar van Formido Raalte, wil een enorm winkelpand bij zijn zaak laten bouwen, dat plaats moet gaan bieden aan de Welkoop, een keukenstudio en met enig voorbehoud aan een tuinmeubelzaak. Wilfried hoopt er een soort Raalter versie van de Boreelkazerne van te maken. Een bezoekje moet zo meteen een uitje worden voor het hele gezin. Hij hoopt dat het pand in het voorjaar van 2010 gereed is. De vergunningsaanvraag ligt momenteel ter inzage.

Het pand komt te staan op de huidige parkeerplaats naast de Formido en op het terrein van Hoekers Wever, dat inmiddels is aangekocht. Het pand krijgt twee lagen van beide 1.500 vierkante meter. De begane grond is gereserveerd voor de Welkoop (winkel én magazijn, gescheiden van elkaar, dit om de verkoop van de For Farmers depotartikelen overzichtelijk te houden). Boven komen de keukenzaak en, zoals het er nu naar uitziet, een tuinmeubelzaak, mogelijk gecombineerd met een kleine koffiehoek. Onder het pand zal een parkeergarage voor 56 auto’s worden aangelegd. Een naam heeft het project nog niet. Wilfried heeft het zelf in de wandelgangen over ‘Raalte Plaza’, maar voegt daarbij meteen toe dat dat niet de definitieve naam zal worden. “Ik wil een wedstrijd uitschrijven onder het personeel, waarbij zij ideeën kunnen aandragen.”

“De aanval is de beste verdediging”, stelt Wilfried, als we hem vragen naar het motief voor de uitbreiding. “Toen ik het idee kreeg, was er al sprake van dat de Karwei flink zou uitbreiden. Ik wilde eigenlijk al een tijdje meer toestroom genereren voor de Formido. Maar groter groeien wilde ik pertinent niet. De zaak is nu overzichtelijk en ik wil het contact met de klant niet kwijt raken. Het gaat prima zoals het nu gaat. Maar met name de keukenzaal zal zo meteen een grote trekpleister voor de wijde regio worden. In de keukenhoek in de Formido bedienen we al het midden- en laagsegment, in de keukenstudio is er zo meteen ook aandacht voor het hoogsegment. Denk aan goede merken als Rotpunkt en Schmidt, keukens tussen de vier- en dertigduizend euro. Niet alleen voor de particulier, maar ook voor de projectmarkt. Daarmee hoop ik weer een extra impuls te geven aan de klandizie voor de Formido en de Welkoop. Ik bedoel, als je er toch bent…”

Wilfried geeft ook aan dat hij de panden wil gebruiken voor seizoensgebonden verkoop. “Ik zit bijvoorbeeld te denken aan grote kerstshows, maar ook de carnavalswinkel kan er een plek krijgen. Want zoals het nu moet, middenin de Formido, is het ook niet echt ideaal. We hebben gewoon te weinig ruimte. En ook de vuurwerkverkoop zal er een plaats krijgen.” Wilfried verwacht dat het nieuwe winkelpand zo’n twintig nieuwe banen zal opleveren. Het is lef! In deze tijden, waarin de meeste bedrijven de broekriem aanhalen, slaat Akkersdijk aan het investeren. “Ik vind het zelf nog wel meevallen”, stelt Wilfried. “De Formido en de Welkoop zijn bestaande winkels die hun bestaansrecht allang bewezen hebben. Dit is een goede tijd voor investeringen. Het kan nu allemaal veel goedkoper. Daarnaast is het ook niet zo dat al het geld op is. Integendeel, de mensen kiezen nu veel eerder voor een verbouwing, dan voor verhuizing. Dat is juist hartstikke goed voor mijn markt. En als de economie over een paar jaar weer aantrekt, kan ik er de vruchten van plukken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.