molenweg heino in de zomer op de schop

De Molenweg (tussen Heino en Liederholthuis) gaat in de zomer van 2009 bijna volledig op de schop. Alleen het gedeelte ter hoogte van nieuwbouwplan Kiezebos III wordt op een later moment vernieuwd. Dat valt te lezen in de brief die de gemeente Raalte naar alle aanwonenden van de Molenweg heeft gestuurd.

“Aan beide zijden van de Molenweg komen fietsstroken. Deze stroken maken we van rood asfalt en worden 1,25 meter breed. De rijbaan tussen de fietsstroken wordt drie meter breed en maken we van klinkers”, aldus de gemeente Raalte. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de Molenweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Zuthemerweg, Hubertsallee en Bredenhorstweg of via de Nieuwe Wetering, Rozendaelseweg en Stationsweg.

In tegenstelling tot het grootste gedeelte van de Molenweg, krijgt de rijbaan ter hoogte van Kiezebos III een asfaltlaag. Het gaat hier om geluidsarm asfalt. Dit speciale asfalt is van groot belang om geluidshinder in de nieuwbouwwijk te beperken. De meerkosten van dit stuk asfalt zal de ontwikkelaar voor haar rekening nemen. Er wordt gewacht met asfalteren omdat Kiezebos III in 2010 bouwrijp wordt gemaakt en daarmee zwaar bouwverkeer op die nieuwe deklaag wordt voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.