met de trabant langs mooiste plekjes salland

Nog precies één week wachten. Dan organiseert de Trabantclub Nederland voor de allereerste keer de Salland Rit, waarbij een bonte stoet van Trabanten door Salland zal rijden. Eigenaren van een Trabant starten op zondag 29 maart om 12.00 uur met hun tweetaktvehikels vanaf het Marktplein in Heino, om daarna langs de mooiste plekjes, kastelen en boerenhoeves van Salland te toeren. Vanaf 11.00 uur staan de oude auto’s geparkeerd op het Marktplein in Heino.

De eerste Trabant werd in 1958 gemaakt in de Sachsenring autofabriek in Zwickau, in het voormalige Oost-Duitsland. De auto heeft een tweetaktmotor en een uit kunststof geperst chassis. Tot 1991 werden er – met verschillende aanpassingen- in totaal drie miljoen Trabanten geproduceerd. Anno 2009 heeft de Trabant een cultstatus en kent haar eigen groep liefhebbers, verenigd in de Trabantclub Nederland, en verzamelaars.

De Trabantclub Nederland is de eerste en enige merkgebonden club voor Trabant rijders en liefhebbers in Nederland. De club is opgericht op 18 januari 1996 en zet zich in voor het behoud en uitbreiden van de cultstatus van de Trabant. Meer informatie over deze club krijg je Arjan Eiland (055-3664006), de voorzitter van de club. Voor meer informatie over de Salland Rit bel je met Theo Veltmaat op telefoonnummer 06-17636854.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.