maurits heeten verkoopt nu ook vers vlees

Bij Maurits Vlees- en versprodukten in Heeten kun je vanaf nu ook terecht voor verse vleesproducten. Eerder voorzag de winkel alleen in een diepvries-assortiment. De winkel krijgt nu dus ook een versbalie. Lees dit niet verkeerd. Ook de diepvriesproducten van Maurits zijn vers, vers ingevroren welteverstaan.

“De vraag naar versproducten is gestegen”, legt Maurits Pijnappel, eigenaar van Maurits Vleesprodukten, uit. “Ik kreeg steeds vaker opmerkingen in de trant van ‘wat jammer dat jullie geen vers vlees leveren’. Bij grote bestellingen is het geen probleem als je het vlees bevroren levert, maar het gaat ons nu met name om de mensen die ’s avonds nog eten moeten koken en geen zin hebben om eerst vlees te ontdooien. Aan die vraag willen we nu in Heeten kunnen voldoen.”

Maurits Vleesprodukten heeft twee vestigingen. Aan de Wechelerweg 24 in Raalte worden de vleesproducten klaar gemaakt en op smaak gebracht. Daar beschikt het bedrijf over een afhaalbalie (waar je overigens ook gewoon vers vlees kunt kopen); aan het Dorpsplein in Heeten heeft het slagersbedrijf een vleeswinkel. In totaal heeft Maurits zo’n 25 medewerkers in dienst, waarvan iets meer dan de helft parttimer is. De zaken gaan dus goed voor Maurits die zo’n elf jaar geleden voor zichzelf begonnen is. Het slagersbedrijf, dat hij runt samen met zijn vriendin Helen, levert aan particulieren, supermarkten, groothandels en horeca.

“Ik denk dat we naam hebben gemaakt met de unieke smaak van onze producten”, stelt Maurits. “We zijn een echt ambachtelijk slagersbedrijf. Daar zijn er tegenwoordig niet zo veel meer van. We brengen het vlees op smaak met eigen kruidenrecepten. Een vertegenwoordiger van de slachterij selecteert de koeien en de varkens voor ons. Zo bieden we bijvoorbeeld alleen maar vlees van koeien van het ras Belgisch Blauw. En ook alleen van vrouwelijk rundvee, want dat vlees is net een stukje malser.”

“En daarnaast is ons barbecuevlees ook enorm populair. De klanten komen er zelfs voor vanuit Groningen hier naartoe. Het grootste deel van de zomeromzet is afkomstig van de verkoop van barbecuevlees. We leveren alles, het vlees, de barbecues, eigen salades en koelwagens.” Voor meer info zie staging2.mauritsvlees.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.