lhc viert 50 jarig bestaan met feestdag

Auto van Ewijk LHC viert op zaterdag 4 april het 50-jarig bestaan. De Lemelerveldse Handbal Club organiseert ter ere van het jubileum een spelenmiddag en een feestavond/reünie. De club heeft momenteel zo’n 160 leden, in leeftijd variërend van 6 tot 60-plus. “Hier heerst echt nog het ouderwetse clubgevoel”, stellen LHC-voorzitter Jos Wilms, bestuurslid Gert Wessels en Ingrid Timmer, verantwoordelijk voor de PR van de vereniging. Ze omschrijven ‘hun’ club als een ‘no-nonsense vereniging’.

LHC werd op 3 april 1959 opgericht. “Het was een initiatief vanuit de kerk en de RK school”, vertellen Jos, Gert en Ingrid. “De voetbalclub bestond al, maar er was nog geen balsportclub voor de dames. De club had indertijd zo’n dertig leden. In het protocol was vastgelegd dat er alleen maar op zondagmiddag gehandbald mocht worden, de zondagochtend was immers bestemd voor het kerkbezoek. De pastoor had een stevige vinger in de pap.” De club was kort gevestigd op de locatie waar nu het Anker staat, tegenover Wagenmans Wonen. Daar lag een groot grasveld.

“En indertijd werd er nog gehandbald op velden ter grootte van een voetbalveld. En dan niet met zeven speelsters per team, maar met elf.” Al snel verhuisde de club naar de huidige locatie, bij het sportpark in Lemelerveld. De faciliteiten aldaar werden in 1985 uitgebreid met een sporthal. “Een hoogtepunt voor de vereniging”, stelt Jos. “Maar bovendien ook een versterking voor de Lemelerveldse zaalsport in het algemeen!” In 1988 werd er een verhard veld aangelegd. “Ook een mijlpaal”, vertelt Gert. “Voor die tijd moesten we namelijk telkens voor wedstrijden naar Ommen!”

De Lemelerveldse handbalsters wisten in 1996 zelfs te promoveren naar de eerste divisie. De club kwam daarin drie achtereenvolgende seizoenen uit, zat vervolgens weer een seizoen in de hoofdklasse om daarna weer voor de duur van één jaar te promoveren naar de eerste divisie. “We komen nu al jaren uit in de hoofdklasse”, vertelt Jos. “We hebben niet echt de ambitie om weer in de eerste divisie uit te komen. Als dat ooit zou kunnen, dan graag, maar we zetten er niet op in. We horen thuis in de hoofdklasse en die plek willen we consolideren. Wel willen we graag dat ons tweede damesteam hoger komt te spelen. Minimaal tweede klasse, maar uiteindelijk ook eerste klasse. We zijn een no-nonsense bestuur. Het gaat goed zoals het gaat. Een grote ambitie is wel om er elk jaar tien tot twintig nieuwe jeugdleden bij te krijgen. Dat lukt vooralsnog prima. En dat ondanks het feit dat we de jeugd moeten delen met de scouting, de volleybal en het damesvoetbal.”

Als dieptepunt noemt Wilms het heengaan van de afdeling herenhandbal. “Begin 2000 moesten we ermee stoppen. Overal in de regio gingen indertijd herenteams ter ziele, wegens gebrek aan animo. Voor de overgebleven handballers was het één grote stoelendans. Zo kregen we hier ook veel leden van elders. Maar helaas voelde een aantal van hen zich hier niet thuis en vertrok weer. Dat betekende voor onze herenhandbaltak ook het einde.”

Het bestuur van LHC kan eigenlijk nauwelijks wachten op het echte, maar dan wel ietwat verlate, verjaardagscadeautje. Als de planvorming naar wens verloopt, krijgt Lemelerveld namelijk medio 2010 een nieuwe spelzaal. “Vooral voor ons en de volleybalvereniging is dat heel erg goed nieuws. De wensen van de beide verenigingen, als het gaat om trainingsruimte, zijn momenteel veel groter dan praktisch haalbaar is. Als we de spelzaal erbij krijgen, worden de mogelijkheden veel groter!”

De festiviteiten op zaterdag 4 april beginnen om 13.00 uur met een spelenmiddag in de sporthal. Alle leden, vrijwilligers en sponsoren kunnen meedoen aan diverse ludieke spelletjes. Aansluitend is er voor de jeugd een gezellig samenzijn met fris en patat. ’s Avonds om 20.30 uur staat er een feestavond/reünie op het programma in Zaal Reimink. Alle (oud-)leden zijn welkom. Er worden geen uitnodigingen verstuurd. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op staging2.hvlhc.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.