lenferink diep geworteld in sallandse bodem

Schilderwerken Lenferink bestaat in april 60 jaar. “Ik ben geboren tussen de verfblikken”, lacht Bert Lenferink, die samen met zijn vrouw Agnes de scepter zwaait over het bedrijf. En hij zegt het met recht. Bert komt uit een schildersfamilie. “Mijn overgrootvader had een schildersbedrijf in Tubbergen, mijn opa in Heeten, mijn vader in Lierderholthuis en zijn broers in Lemelerveld en Heeten. Het gaat over van generatie op generatie!”

De tijden zijn wel flink veranderd. Berts vader deed het in het begin allemaal nog op de fiets en wist zijn bedrijf langzaam maar zeker uit te bouwen. In ’84 nam Bert de zaak over. Het bedrijf had destijds vijftien medewerkers. Inmiddels is het bedrijf verhuisd naar het industrieterrein van Heino, waar het al tien jaar gevestigd is. Daarnaast heeft Schilderwerken Lenferink ook vestigingen in Raalte en sinds kort in Hattem. In totaal werken er verdeeld over deze vestigingen ruim vijftig mensen. “De IJssel is een natuurlijke grens en daar wilden we overheen”, leggen Bert en Agnes uit. “Hier is de markt behoorlijk vol en we zien mogelijkheden richting de Veluwe. Toen we dus het schildersbedrijf van de firma Duinkerken konden overnemen, hoefden we er niet lang over na te denken. Duinkerken behoudt overigens de verfwinkel. We geloven er heilig in dat je dicht op de markt moet zitten. Daarom hebben we ook een vestiging in Raalte. Je moet fysiek aanwezig zijn in je markt. De klanten vragen ook om korte lijnen en willen persoonlijk contact met één aanspreekpunt!”

Lenferink is diep geworteld in Salland. Hier werken trouwe vakmensen. “We hebben goed en betrouwbaar personeel”, stelt Bert. “Al twee personeelsleden hebben hun 40-jarig jubileum bij het bedrijf gevierd en dit jaar komt daar nog eentje bij. Daarnaast hebben we flink wat medewerkers die hier al meer dan 12,5 of 25 jaar werken. Dat zorgt voor vertrouwen. Veel klanten vragen ook om specifieke schilders. Die vinden het fijn als er een ‘vertrouwd’ persoon komt. Als schilder kom je tenslotte wel bij de mensen over de vloer. We hebben hier die Sallandse werkmentaliteit. Ze zien ons ook in het westen graag komen.” Lenferink steekt dan ook veel tijd in het personeelsbestand. “Wij willen vertrouwen uitstralen naar onze klanten, maar ook naar het personeel”, stelt Bert. “We proberen ze ook in de wintermaanden, in onze branche de moeilijke maanden, bezig te houden. Het kost flink wat energie om de orderportefeuille op peil te houden, maar het lukt wel steeds.”

De wens om die portefeuille op peil te houden, heeft er voor gezorgd dat Lenferink Schilderwerken allang niet meer zuiver en alleen een schildersbedrijf is. Het bedrijf voorziet in alle vormen van wandbekleding (dus naast verf bijvoorbeeld ook behang); levert en zet glas; doet aan renovatie, houtreparatie en geveltimmerwerk en levert en installeert hang en sluitwerk (inbraakpreventie). “Alles waar de klant om vraagt”, stelt Bert. “We zijn actief op de particuliere markt, maar daarnaast doen we ook werk voor vastgoedbeheerders. De markt vraagt om ‘one stop shopping’, een totaalplaatje. Wij geloven daar ook heilig in. We zijn bijvoorbeeld geselecteerd voor een driejarig subsidieproject waarbij onderzocht wordt hoe het totaal aan vastgoedonderhoud het beste onder één vlag, één bedrijf, samengebracht kan worden. Daar zijn in totaal achttien bedrijven in Nederland voor uitgezocht en we hebben daarbij een pilotfunctie!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.