kung fu panda en happy go lucky in olst

Het Filmhuis Olst presenteert vrijdag 27 maart in samenwerking met de ‘Maatschappij tot Nut van het algemeen’ weer twee films in het Holstohus. Uiteraard begint de avond met een leuke film voor de jeugd. Om 18.30 uur wordt de animatiefilm en kaskraker ‘Kung Fu Panda’ gestart, om 20.30 uur kunnen de volwassenen kijken naar de film ‘Happy-Go-Lucky’.

In Kung Fu Panda gaat het om pandabeer Po, de zoon van de eigenaar van een noedelrestaurant en voorbestemd om het familiebedrijf over te nemen. De luie panda doet graag aan kungfu, maar zijn gezette lijf zit hem hierbij in de weg. Toch wordt Po door een bijzonder toeval uitgekozen voor een strijd met een sneeuwluipaard, die meer kungfu in één nagel heeft dan Po in zijn hele lijf. Deze plezierige animatiefilm is technisch erg knap gemaakt en zal iedereen vanaf 6 jaar van begin tot eind (92 minuten) vermaken.

Het leven van de vrolijke lerares Poppy uit Londen staat centraal in de film Happy-Go-Lucky. Haar leven lijkt op het eerste gezicht misschien gecompliceerd, maar ze is er voornamelijk het stralend middelpunt van. Als haar fiets gestolen wordt, vindt ze het vooral jammer dat ze geen afscheid heeft kunnen nemen. Poppy besluit daarop rijlessen te nemen. Haar opgefokte instructeur Scott, die vindt dat lesgeven onlosmakelijk met discipline, orde en beheersing verbonden is, kan niet geloven dat Poppy zelf ook lerares is.

Iedere scène is een visueel feest in deze bijna twee uur durende film, door de vormgeving en in het bijzonder de kleding van Poppy. Het eeuwig lachebekje Poppy verrast en ontroert in deze uiterst vermakelijke film. Regisseur Mike Leigh wil met de avonturen een positief geluid laten horen tegenover het negativisme waarmee we vaak geconfronteerd worden. Toch zorgt Leigh voor een donkere ondertoon, waardoor de film nooit te zoet wordt. Met de verwachtingen van de kijkers wordt een sluw spel gespeeld. Sally Hawkins kreeg de Gouden Beer voor haar hoofdrol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.