Home / archiefcentraal / kou en regen maakt surivalrun extra zwaar

kou en regen maakt surivalrun extra zwaar

Stichting Surival Wesepe is ‘heel tevreden’ over het verloop van de elfde Survivalrun Wesepe. Ruim 1.200 sporters namen afgelopen zondag deel aan dit sportieve evenement. En het was afzien geblazen. Gure wind en regenval maakte het de deelnemers extra zwaar. “Best veel mensen hebben last gehad van de koude”, stelt John Wiggerman, voorzitter van Stichting Survival Wesepe. “Maar dat houd je toch altijd. Enkele deelnemers zijn onderkoeld geraakt, maar gelukkig niet veel.”

Met ruim 1.200 deelnemers zit de Survivalrun Wesepe wel aan het maximum. “We hadden, gezien de ervaringen van voorgaande jaren, ons maximum gesteld op duizend deelnemers. Maar de persoon die de inschrijvingen bijhield, zat even niet op te letten en toen stond de teller al over de 1.100. Toen zijn we toch nog even doorgegaan en daarna hebben we de inschrijving stop gezet. Maar als ik terug kijk op het evenement moet ik constateren dat we dit deelnemersveld ook wel aankunnen. Maar daar blijft het dan ook bij! Waar die populariteit aan te danken is? Ach, survival is gewoon een prachtige sport. Je gebruikt alle spieren. En met alle hindernissen sta je steeds weer voor nieuwe uitdagingen.”

Nieuw in het programma was de ini-minirun voor kinderen van 4 tot 7 jaar. “En dat is ook goed bevallen”, stelt John in een reactie. “In totaal hebben er 75 kinderen meegedaan. Wij hadden gedacht dat het voornamelijk bij kinderen uit Wesepe zou blijven, maar dat hadden we helemaal mis. Van de 75 deelnemers kwamen er maar 25 uit Wesepe.” Elmar Ruyter uit Hurdegaryp werd eerste bij de heren, Linda Schoenmakers uit Leeuwarden won bij de dames. Voor de andere uitslagen verwijzen we graag door naar www.survivalwesepe.nl.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.