kleurt raalte oranje met koninginnedag

Raalte kleurt dit jaar massaal oranje tijdens Koninginnedag, als het aan Oranjevereniging Raalte ligt tenminste. De organisatie wil groot uitpakken en haalt alle ingrediënten uit de kast om van deze speciale dag ook in Raalte weer een echt volksfeest te maken. Zo is er een matjesmarkt waar kinderen kunnen neerstrijken met hun spulletjes en krijgen de traditionele kinderspelen een flinke boost met allerlei nieuwe festiviteiten. Maar om die festiviteiten perfect te laten verlopen zoekt de organisatie nog wel vrijwilligers!

De festiviteiten op donderdag 30 april beginnen uiteraard met een officieel gedeelte, een aubade en het Wilhelmus. “Daarna volgen direct de kinderspelen”, vertelt Marieke Korterik, bestuurslid van Oranjevereniging Raalte. “Tijdens die spelen kunnen kinderen meedoen aan spelletjes zoals blikgooien en sjoelen. Maar we hebben het programma ook uitgebreid met nieuwe activiteiten. Het wordt een groot spektakel. Vrijwilligers die wel tot 13.00 uur willen helpen, hebben daarna genoeg tijd om ‘s middags hun eigen feestje te bouwen.”

“We willen echt laten zien dat we weer helemaal terug zijn van weggeweest”, vervolgt Korterik. “Samen met Joop van den Enk is er net zoals vroeger een ballonnenwedstrijd uitgezet. Koopman Installatie zorgt ervoor dat alle vrijwilligers in een nieuw jasje worden gestoken.” Ook de Raalter Horeca heeft beloofd Koninginnedag weer goed op te pakken. “Dus als het weer een beetje meezit zal het als vanouds gezellig zijn op de terrassen in het centrum.” De Oranjevereniging wordt verder ondersteund door Het Annahuis, Landstede Welzijn, Scouting Raalte Miguel Pro, het ROV en Omni Mobilae.

De inschrijving voor de eerste Raalter Matjesmarkt tijdens Koninginnedag is inmiddels gestart. Kinderen verkopen hun tweedehands waar voor het Kulturhus. Schrijf jouw zoon of dochter voor slechts twee euro in bij de receptie van het Kulturhus in Raalte. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Aaltje Booijink op e-mailadres a.h.booijink@planet.nl of op telefoonnummer 0572-360580.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.