Home / archiefcentraal / jeugd ontdekt gevaren landbouwverkeer

jeugd ontdekt gevaren landbouwverkeer

Op de parkeerplaats van SV Heeten konden de kinderen onder andere zelf ervaren wat een bestuurder van een groot landbouwvoertuig allemaal achter het stuur ziet.

“De leerzame ochtend was een initiatief van Loonbedrijf Jansen uit Heeten”, zegt wijkagent Rinus Kemper. “Het loonbedrijf kwam met het geweldige idee bij mij en daar wilde ik natuurlijk graag mijn steentje aan bijdragen.” Kemper zelf was de gehele ochtend van de partij en zag dat de voertuigen grote indruk maakten op de kinderen. “Maar niet alleen de landbouwvoertuigen, want ook een speciale video-presentatie hakte er flink in.”

De video-presentatie werd getoond door enkele docenten en leerlingen van de agrarische opleiding AOC Oost uit Twello, die in de eigen regio met de film al langs meerdere basisscholen zijn geweest. “In de film kwam het dodelijke ongeval van een 13-jairge jongen aan bod en daar waren de leerlingen wel van onder de indruk”, vertelt Kemper, die verder veel positieve reacties kreeg van ouders. “De kinderen moeten immers binnenkort allemaal op de fiets naar het voortgezet onderwijs.”

Lees ook

Vogelgriepmaatregelen rondom Heeten van de baan

DEN HAAG – Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de maatregelen omtrent de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.