jeugd ontdekt gevaren landbouwverkeer

Op de parkeerplaats van SV Heeten konden de kinderen onder andere zelf ervaren wat een bestuurder van een groot landbouwvoertuig allemaal achter het stuur ziet.

“De leerzame ochtend was een initiatief van Loonbedrijf Jansen uit Heeten”, zegt wijkagent Rinus Kemper. “Het loonbedrijf kwam met het geweldige idee bij mij en daar wilde ik natuurlijk graag mijn steentje aan bijdragen.” Kemper zelf was de gehele ochtend van de partij en zag dat de voertuigen grote indruk maakten op de kinderen. “Maar niet alleen de landbouwvoertuigen, want ook een speciale video-presentatie hakte er flink in.”

De video-presentatie werd getoond door enkele docenten en leerlingen van de agrarische opleiding AOC Oost uit Twello, die in de eigen regio met de film al langs meerdere basisscholen zijn geweest. “In de film kwam het dodelijke ongeval van een 13-jairge jongen aan bod en daar waren de leerlingen wel van onder de indruk”, vertelt Kemper, die verder veel positieve reacties kreeg van ouders. “De kinderen moeten immers binnenkort allemaal op de fiets naar het voortgezet onderwijs.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.