jazztrio van topniveau in klein koninkrijk

Jazztrompettist Eric Vloeimans, zangeres Simin Tander en pianist Jeroen van Vliet verzorgen zaterdagavond 14 maart een concert in huiskamerpodium Klein Koninkrijk in Olst.

Vloeimans geldt als één van Europa’s beste jazztrompettisten. Met Simin Tander en zijn muzikale kompaan Jeroen van Vliet, met wie hij ook in zijn succesvolle band Gatecrash speelt, brengt hij een avondje sfeervolle jazz. Een bijzonder trio. Niet alleen vanwege de zeer talentvolle musici, maar ook om de opmerkelijke combinatie van trompet, piano en zang.

Van de trompet wordt wel gezegd dat dit instrument de menselijke stem het dichtst benadert. Dat dit inderdaad zo is blijkt uit het samenspel van Vloeimans en Tander. In zoete ballads en in onverwachte improvisaties dwarrelen ze, elkaar voedend en inspirerend, om elkaar heen. Vloeimans met zijn warme melodische klanken en Simin met haar innemende en veelkleurige stem.

Over Simin, finaliste bij het Nederlands Jazzvocalisten concours van 2009, schreef de recensent van Jazzflits: “Ze is ‘kind of blue’, met een stem die klinkt als zachte nevel van minuscuul kleine waterdruppels of als een onstuimig kolkende rivier. De intensiteit waarmee ze zingt, de emotie in haar stem en de authenticiteit die uit haar musiceren blijkt, maken grote indruk.”

Het spel van pianist/componist Jeroen van Vliet wordt geroemd door het sterke lyrische vermogen. Van Vliet is meester van de nuance en met zijn gevoelige spel in staat een wereld te creëren waarin we kunnen wegdromen. Aanvang is om 20.30 uur. Klein Koninkrijk is te vinden aan de Benedendijk 78 in Olst. Reserveren kan via 0570-560670.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.