illustraties moniek peek in nieuw kinderboek

Zelf spreekt ze van een doorbraak in haar carrière. Moniek Peek uit Heino is gevraagd om de illustraties te verzorgen in het boek Boeddha’s Beestenboek, geschreven door Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen. “Deze twee schrijfsters hebben al meerdere boeken voor de grotere uitgevers van kinderboeken als Gottmer en Lemniscaat geschreven en met succes uitgebracht. Voor mij is dit best een doorbraakmoment. Het was een grote opdracht”, aldus Peek.

Boeddha’s Beestenboek is een sprankelend nieuw boek vol dierenverhalen uit de Jataka. Het zijn voorvallen uit vorige levens van de Boeddha, waarbij hij steeds een ander dier is, zoals een gouden hert, apenkoning of witte olifant. De Boeddha gebruikte de verhalen om de mensen die met hun problemen bij hem kwamen een spiegel voor te houden. De verhalen zijn ontroerend of geestig, realistisch of sprookjesachtig, maar altijd hebben ze een extra dimensie, omdat het in feite levenslessen zijn.

Van Donkelaar en Van Rooijen hebben uit meer dan vijfhonderd verhalen die de Jataka bevat, 34 dierenverhalen gekozen. Die hebben ze vertaald en bewerkt voor kinderen vanaf 6 jaar, met respect voor de eeuwenoude bron. Zo is de unieke combinatie van proza en poëzie gehandhaafd. De illustraties zijn door het subtiele gebruik van ecoline transparant, soms op het dromerige af. Deze werkwijze, samen met Peeks vermogen om de dieren uit de verhalen zoveel verschillende, vaak grappige, uitdrukkingen te geven, staat garant voor veel kijkplezier.

Het boek wordt zondag in Rotterdam officieel gepresenteerd in boekhandel Donner. In de maand mei is er een expositie te zien op de bovenverdieping van de boekhandel. Van 4 mei tot 1 juni zullen de originele illustraties van Moniek Peek te zien zijn in boekhandel Waanders in Zwolle. Kijk voor meer informatie over het boek op de website van uitgeverij Asoka of op moniekpeek.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.