het is lente dus gaan we mooie fotos maken

Het is 21 maart en dus is het lente. Vrijdagmiddag om 12.44 uur stond de zon precies boven de evenaar en dat is het teken van het officiële begin van de astronomische lente. Net als de komende jaren het geval zal zijn, begon de lente dit jaar al op 20 maart. Maar echte lente hebben we voorlopig nog niet. De zon maakt de eerste paar lentedagen misschien nog veel goed, maar volgende week keren de maartse buien terug.

In het begin van het voorjaar heeft de wind standaard de neiging naar west of noordwest te draaien en daar lijkt het weer zich ook dit jaar aan te houden. Dat betekent echter ook dat de lentezon plaatsmaakt voor een guur weertype met de karakteristieke buien, ook wel maartse of winterse buien genoemd. Die kunnen samen gaan met sneeuw, hagel en onweer.

Toch is het voor het gevoel nu al volop lente, en dat is standaard de periode waarin de mooiste foto’s kunnen worden genomen. Bijvoorbeeld in onze lente fotoactie in samenwerking met De Fotograaf in Raalte. Maar je kunt natuurlijk ook zelf op pad gaan, zoals onze huisfotograaf Annet van Raalten vrijdagmiddag deed. Ergens tussen Wijhe en Zwolle, lekker plaatjes schieten van de IJssel en het IJssellandschap.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.