henk robben nieuwe voorzitter stoppelhaene

Henk Robben is de nieuwe voorzitter van Stöppelhaene. Dat heeft het bestuur van de Stichting Stöppelhaene Raalte dinsdagmiddag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De fractievoorzitter van CDA Raalte volgt na de festiviteiten van dit jaar, van woensdag 26 tot en met zondag 30 augustus, huidig voorzitter Theo Ogink op. Robben, woonachtig in Raalte, wordt de zevende voorzitter van Stöppelhaene.

Het is de volgende mutatie in korte tijd binnen de stichting. Per 1 september 2008 nam secretaris Martijn Smit afscheid van zijn functie, niet veel later stopte Ben Schoorlemmer als voorzitter van de Stöppelhaene-oogstcommissie. Zij werden opgevolgd door respectievelijk Cees Schoenmakers en Ans Overmars.

Robben wil later dit jaar besluiten of hij in de gemeenteraad blijft zitten. Wel geeft hij aan dat Stöppelhaene zijn prioriteit zal hebben. Robben was eerder directeur van de GLTO. Nu werkt hij als directeur van AOC De Groene Welle in Zwolle. “De belangrijkste uitdaging voor het bestuur is om de balans te vinden tussen de vrijwilligers en de commissies enerzijds en de verdergaande professionalisering van het feest anderzijds”, stelt Robben. Ogink voegt toe: “We willen het karakter van het feest bewaren, maar het ook actueel houden.”

Voor Ogink wordt het komende zomer de negende Stöppelhaene als voorzitter van Stichting Stöppelhaene. “Ik heb na afloop van het vorige feest aangegeven dat ik ermee wilde ophouden”, vertelt hij. “Na negen jaar is het absoluut wenselijk dat er doorstroming komt, vernieuwing, nieuwe mensen die ook weer een ander netwerk met zich mee brengen. Dat houdt het feest levendig en bij de tijd! Bovendien bevatten de statuten van Stöppelhaene de regel dat een voorzitter niet ouder mag zijn dan 60. En ik ben nu 59.”

Na Oginks aankondiging stelde het bestuur een profielschets van de beoogde voorzitter samen. Daarbij kwam Henk Robben ook al in beeld. “Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte heb ik Henk gevraagd”, vertelt Ogink. “Ik was verrast en vereerd”, stelt Robben.

Erevoorzitter Geert Hannink herinnerde tijdens de persconferentie aan een citaat van oud-wethouder Jansen. “Naast burgemeester, pastoor of dominee is het voorzitterschap van Stöppelhaene het hoogste wat je in Raalte kunt bereiken.” Ogink: “We doen het niet voor de eer. Als voorzitter kun je geen solist zijn. Ik vergelijk het altijd met een klok. Het ding kan nog zo mooi zijn, maar als er één radertje mist, dan heb je er niks meer aan! Je hebt een bestuur nodig, maar ook die vrijwilliger die bij de poort staat!”

Tijdens de persconferentie werd tevens aangekondigd dat de bekende programmaonderdelen allemaal vernieuwd zullen worden. “We hebben de commissies allemaal opdracht gegeven om te bekijken hoe ze hun activiteiten opnieuw zouden willen invullen”, vertelt bestuurslid Cees Schoenmakers.

De exacte vernieuwingen zullen in een later stadium bekend worden gemaakt. “Maar om eens wat te noemen. We kijken bijvoorbeeld tijdens Stöppelhaene vaak terug op de geschiedenis van de landbouw. Maar misschien zouden we nieuwe ontwikkelingen in de landbouw ook voor het voetlicht kunnen brengen. Nieuwe technieken, ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Maar daarover zal iedereen binnenkort meer horen.” Henk Robben: “De vernieuwing komt eraan! En ik geloof dat ik nu alleen nog maar de tekst van het Stöppelhaenelied uit mijn hoofd moet leren. Want ik heb gehoord dat ik hem live moet zingen, ha ha!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.